• Άρθρα

    Ζητούνται πρωταγωνιστές – δημοσιογράφοι για τη Novartis

    • NewsRoom

    Στέφανος Τζανάκης. Αρθρογράφος


    O Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα είναι σίγουρα ένα πρόσωπο των επόμενων ημερών, μετά από την κατάθεση πρότασης για τη σύστασης προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του, από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι όμως μόνος επί σκηνής;

    Η ίδια η πρόταση , που ανοίγει την βεντάλια των θεμάτων πέρα από τη Novartis, προδιαθέτει για την εμφάνιση νέων πρωταγωνιστών – θετικών ή αρνητικών, αναλόγως πως βλέπει ο καθένας τους σχετικούς όρους. Διότι σε κάθε περίπτωση, όποιον βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά, τον βλέπει με θετικό μάτι η ΝΔ – και το αντίθετο.

    Προφανώς, η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σε γνώση των φημών που κυκλοφορούν εσχάτως – φήμες που θέλουν και άλλους δικαστικούς να ετοιμάζονται να ανοίξουν το στόμα τους για υποθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με την Novartis , αλλά έχουν να κάνουν με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Και στήνει τον καμβά για να τους εντάξει στο έργο.

    Βεβαίως, σε τέτοιες περιπτώσεις οι φήμες περισσεύουν – και κανείς δεν μπορεί να ξέρει κατά πόσον ευσταθούν. Θα το μάθουμε εκεί και τότε – αν δηλαδή εμφανιστούν νέοι πρωταγωνιστές και εφόσον καταθέσουν κάτι που δεν θα επιδέχεται παρερμηνείας.

    Η αλήθεια πάντως είναι, ότι την προηγούμενη τετραετία, είχαν ακουστεί πολλά και διάφορα κακόηχα – διηγήσεις ανατριχιαστικές για διάφορες υποθέσεις, τις οποίες ωστόσο, ουδείς θέλησε να στηρίξει επωνύμως. Ιδού λοιπόν η προανακριτική, ιδού και η Ρόδος…

    Και φυσικά, σε μία τέτοια χλαπαταγή, δεν θα μπορούσε να λείπει εμπλοκή δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης. Τον χορό άνοιξε η Ελένη Ράικου, που κατονόμασε δημοσιογράφο εντάσσοντάς την σε ένα παραδικαστικό σύστημα που πίεζε για παραπομπές πολιτικών χωρίς στοιχεία. Η εμπλεκόμενη απάντησε με προαναγγελία προσφυγής στη Δικαιοσύνη – και προφανώς, το σήριαλ θα έχει και άλλα επεισόδια.

    Προς το παρόν πάντως, δεν έχει δοθεί κάποια αποστομωτική απάντηση στα όσα καταλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μία γνωστή και μη εξαιρετέα – επίσης – πρώην, φιλοκυβερνητική κυριακάτικη εφημερίδα: στην κατάθεσή του , στην οποία κατονομάζει τον κ. Παπαγγελόπουλο, σημειώνει κάτι περίεργο…

    Ποιο είναι το περίεργο; Λέει λοιπόν, ότι ενώ οι κυριακάτικες εφημερίδες πηγαίνουν στα τυπογραφεία τα ξημερώματα Παρασκευής προς Σάββατο, η συγκεκριμένη εμφανίζεται να δημοσιοποιεί μία κατάθεση «προστατευόμενου», η οποία φέρει ημερομηνία της Κυριακής που ακολούθησε…

    Βέβαια, μπορεί να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις – πέραν της προφανούς. Μπορεί, για παράδειγμα, ο μάρτυρας να είχε δώσει μία πρώτη κατάθεση – το draft , που λέμε στα ελληνικά – και μπορεί στη συνέχεια να «διέρρευσε» αυτό το κείμενο και εκείνη την Κυριακή να έγινε το τελικό «ρετουσάρισμα».

    Και φυσικά, όπως συμβαίνει πάντοτε σε τέτοιες καταστάσεις, ακούγεται ότι υπάρχουν κασέτες – τις οποίες προφανώς δεν τις διαθέτει η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων – στις οποίες ακούγονται ποσά από δω , ποσά από κεί , ποσά και παραπέρα.

    Βεβαίως, ανάλογα ακούγονταν και όταν έφτανε στη Βουλή η δικογραφία με τα ονόματα 10 πολιτικών, οι οποίοι έμπαιναν σε μεγάλες περιπέτειες με την κατηγορία της δωροδοκίας. Αρκετοί ήταν εκείνοι στα ΜΜΕ, που είχαν σπεύσει να προαναγγείλουν αποκαλύψεις πρώτου μεγέθους για λογαριασμούς πολιτικών προσώπων, ενώ έδιναν κι έπαιρναν τα περί ύπαρξης βίντεο, ακόμα και μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου!



    ΣΧΟΛΙΑ