array(0) {
}
        
    
Menu
1.65%
Τζίρος: 168.20 εκατ.

Γαλλία: Κατηγορούμενος για ληστεία μετά φόνο αφέθηκε ελεύθερος κατά λάθος λόγω συνονυμίας

Comments

Είναι απίθανο και όμως έγινε. Το υπουργείο Άμυνας (δηλαδή το κράτος ) αποφάσισε να μεταφέρει ποσό της τάξης των 26.000 ευρώ στο υπουργείο Παιδείας (δηλαδή στο κράτος) , επ ωφέλεια του οικείου ΑΕΙ, με σκοπό την ίδρυση επώνυμης έδρας, η οποία φέρει την επωνυμία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν, προς ψήφιση, στη Βουλή οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης και Άμυνας Π. Καμμένος. Δηλαδή το κράτος χρηματοδοτεί το κράτος. Το θέμα καυτηρίασε η γνωστή καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βάσω Κιντή η οποία επεσήμανε ότι: “Πόσο ξεφτίλες οι υποτίθεται αριστεροί Συριζαίοι! Τροπολογία στη Βουλή ώστε να ιδρύει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Επώνυμες Έδρες στα Πανεπιστήμια με 26.000 ευρώ για την πρώτη εφαρμογή! Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρει ότι στην κρίσιμη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε είναι κρίσιμο να ενισχύονται τα ΑΕΙ αλλά η ενίσχυση προβλέπεται να είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό! Γιάννης κερνά (το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) και Γιάννης πίνει (τα κρατικά ΑΕΙ)!

Η ίδρυση επώνυμων εδρών προβλέπεται ήδη από τον νόμο Διαμαντοπούλου για να προσελκύονται κεφάλαια εκτός του κράτους. Τώρα θα γίνεται από το ίδιο το κράτος και σε εξευτελιστικά επίπεδα (26.000 ευρώ για απροσδιόριστο διάστημα) όταν στο εξωτερικό οι δωρεές ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια (π.χ. στις ΗΠΑ), ώστε να μην θίγεται το κεφάλαιο για τις αμοιβές του προσωπικού και τα εν γένει έξοδα και να υπάρχει ένας μακρύς ορίζοντας λειτουργίας.

Τι είναι αυτό τώρα; Μία προσπάθεια να βάλει το πόδι του ο Καμμένος στα ΑΕΙ με κανονικά ψίχουλα. Πράγματι υπήρχε πρόταση του Επιτελείου για ίδρυση επώνυμης έδρας Γεωπολιτικής στο τμήμα Τουρκικών Σουδών του ΕΚΠΑ αλλά το Συμβούλιο δεν την ενέκρινε και πρότεινε τα χρήματα αυτά να δοθούν ως δωρεά στο Ίδρυμα και στο τμήμα. Και εγώ ψήφισα αρνητικά. Οι λόγοι:
1. οι επώνυμες έδρες δεν είναι για να δίνει χρήματα το κράτος
2. τα χρήματα είναι ελάχιστα (στο ΕΚΠΑ είχε προταθεί τα 26.000 ευρώ να είναι για 7 χρόνια)
3. Δεν ήθελα η πρώτη εδρα στο ΕΚΠΑ να είναι από το Υπ. Εθνικής Άμυνας για θέματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος.
4. εκκρεμούσαν να οριστούν στον κανονισμό του ιδρύματος οι όροι που θα πρέπει να διέπουν γενικά την ίδρυση επώνυμων εδρών.

Η κ. Βάσω Κιντή είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/irthe-ora-na-paradechthoume-oti-brexit-mpori-na-min-gini-pote/63019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://www.mononews.gr/giannis-pierros/63022

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκάτος-Κιντή: «Πόλεμος» πανεπιστημιακών στη σκιά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων
Καυγάς Βενιζέλου-Διαμαντοπούλου για την εκδήλωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;»
Βάσω Κιντή: Η κυβέρνηση παραδίδει τα πανεπιστήμια χωρίς καμία εποπτεία σ’ αυτούς που χρόνια τα λυμαίνονται!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατηγορούμενος για ληστεία μετά φόνο αφέθηκε ελεύθερος κατά λάθος λόγω συνονυμίας
Wall Street: Το καλύτερο σερί εδώ και 20 χρόνια για τον S&P 500, έσβησε τις απώλειες από την «Ημέρα Απελευθέρωσης» του Τραμπ
Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% καθώς ο OPEC+ εξετάζει νέα σημαντική αύξηση της παραγωγής
Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στον κλάδο παροχής υπηρεσιών φροντιστηριακής εκπαίδευσης
Κωνσταντινούπολη: Ο Φιντάν παρέθεσε ανεπίσημο ιδιωτικό δείπνο στον Γεραπετρίτη
Στο πλευρό του AfD o Ρούμπιο: «Τυραννία μεταμφιεσμένη σε δημοκρατία η Γερμανία»
Μπάκιγχαμ σε πρίγκιπα Χάρι: Tα δικαστήρια έχουν «εξετάσει κατ’ επανάληψη» το θέμα της ασφάλειάς του
Μαρινάκης: Γεμάτη ανακρίβειες η έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα
Πρίγκιπας Χάρι: Θα ήθελε να συμφιλιωθεί με τη βασιλική οικογένεια, όμως δεν μιλάει με τον Κάρολο
Παπασταύρου για οριοθέτηση οικισμών: Στην καλύτερη περίπτωση ο Ανδρουλάκης αγνοεί και στη χειρότερη αποκρύπτει την αλήθεια