• Άρθρα

    Πείτε μας εσείς, κ. Πολάκη ποιος έχει δικαίωμα να ρωτάει και τι

    • NewsRoom


    Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει με τον αναπληρωτή υπ. Υγείας, κ. Πολάκη και το το …θράσος της “μπλε” δημοσιογράφου Ε. Τσικρίκα να ρωτήσει τον πρωθυπουργό για τις απολύσεις στα τηλεοπτικά κανάλια, δεν έχει τελειωμό. Από τις φωτογραφίες της δημοσιογράφου με τον Α. Σαμαρά και άλλους τότε κυβερνητικούς, που ανάρτησε ο κ.Πολάκης σε μία προσπάθεια σπήλωσης της δημοσιογράφου, έφτασε ο συνάδελφός της στον Alpha, Δήμος Βερύκιος να την υπερασπιστεί και να ανταπαντήσει με φωτογραφία της με τον νυν πρωθυπουργό. Ο σάλος αυτός συνεχίστηκε φυσικά με τον υπουργό να μιλά περί “μοντάζ”, photoshop δηλαδή.

    Το αν η Ε. Τσικρίκα έχει φωτογραφηθεί με γαλάζιους, κόκκινους ή πράσινους πολιτικούς, θεωρώ ότι λίγο απασχολεί. Εξάλλου, η δουλειά της είναι να βρίσκεται δίπλα σε κομματικά στελέχη.

    polakis montaz1Το ερώτημα που τίθεται πλέον, είναι τι δικαίωμα – ή καλύτερα- μέχρι πού φτάνει το δικαίωμα του δημοσιογράφου να ρωτά. Στις αρχές της δημοσιογραφίας, όπως διδάσκονται στα πανεπιστήμια- είναι οι ερωτήσεις, οι συνεντεύξεις, η πρόκληση της απάντησης, η αναζήτηση της αλήθειας.

    Προφανώς όμως – όπως είπε και η κ.Όλγα Γεροβασίλη- η δημοκρατία (του ΣΥΡΙΖΑ) έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει και να παρεμβαίνει στην ενημέρωση. Η δημοκρατία της κυρίας Γεροβασίλη και του κυρίου Πολάκη – που συχνά πυκνά επιτίθεται σε δημοσιογράφους, θα θυμάστε την ιστορία που είχε γίνει πριν λίγο καιρό με έναν δημοσιογράφο και τον κύριο Πολάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου- προφανώς δεν είναι η δημοκρατία όπως την ξέρουμε οι υπόλοιποι. Γιατί δε μπορεί στην ίδια έννοια να έχουμε τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

    tsi1

    tsi

    Υπενθυμίζω την συνομιλία του δημοσιογράφου με τον κ. Πολάκη τότε, το Δεκέμβριο του 2015.
    Πολάκης: «Γιατί πετάγεσαι; Θα δείξεις τον στοιχειώδη σεβασμό στον υπουργό την ώρα που μιλάει και θα μιλήσεις, θα ρωτήσεις μετά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση. Στοιχειώδη σεβασμό να δείχνεις».
    Δημοσιογράφος: «Καλά, μη μας δείρετε. Ζητώ συγγνώμη. Πραγματικά θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας».
    Πολάκης:«Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες»;

    Μέχρι πού λοιπόν φτάνει η ενημέρωση; Πότε σταματά το δικαίωμα του δημοσιογράφου να ρωτά; Και από πότε μία ερώτηση γίνεται αφορμή λασπολογίας και αήθους κριτικής από δημόσια εκλεγμένο λειτουργό, που κατέχει και υπουργική θέση;

    Και μη βιαστείτε να μιλήσετε περί υπεράσπισης συναδέλφου και εκμετάλλευσης του μέσου – του συγκεκριμένου site δηλαδή. Το κείμενο αυτό δεν έχει να κάνει με καμία συνάδελφο. Έχει να κάνει με την ελευθερία έκφρασης. Με την ελευθερία να μπορείς να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

    Αν ο καθένας, λοιπόν, κοιτούσε να κάνει καλά τη δουλειά του, η λογική λέει, ότι η Ε. Τσικρίκα θα ρωτούσε, ο πρωθυπουργός θα απαντούσε, η Ο.Γεροβασίλη θα μετέδιδε τα της κυβέρνησης και ο κ. Πολάκης θα προσπαθούσε να φτιάξει ένα σύστημα υγείας, που ψυχορραγεί.

    Ποιος από όλους αυτούς τελικά κάνει καλά τη δουλειά του;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/efthanasia-teleftea-dimosiografiki-epitichia-tou-alexandrou-veliou/72409



    ΣΧΟΛΙΑ