array(0) {
}
        
    
Menu

ΥΠΕΘΟ: Με άμεση ισχύ η αναπροσαρμογή της δόσης στα δάνεια του νόμου Κατσέλη

Comments

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών τόσο παρασυρόμενες από το sell-off που πλήττει τις χρηματιστηριακές αγορές διεθνώς όσο και λόγω της ανησυχίας για τον αντίκτυπο του κορονοϊού σε ολόκληρη τη βιομηχανία του κλάδου.

Αν και η χρονική διάρκεια της παγκόσμιας αυτής κρίσης παραμένει άγνωστη και θεωρείται από τους αναλυτές πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε και χαμηλότερες αποτιμήσεις, εν τούτοις ορισμένοι πλοιοκτήτες αλλά και αναλυτές εκτιμούν ότι για μία ακόμη φορά, όπως συμβαίνει πάντα σε περιόδους κρίσης, έχουν δημιουργηθεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Σε ανάλυση της η ναυλομεσιτική Intermodal, επισημαίνει πως “παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζαμε για τον κορονοϊό εδώ και κάποιες εβδομάδες, λίγοι μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της απειλής. Τα παραδείγματα της Κίνας και της Ιταλίας δεν ήταν αρκετά για να μας προετοιμάσουν για όσα θα αντιμετωπίζαμε. Υπό τη σκιά του νέου εχθρού, οι χρηματιστηριακές αγορές, το εμπόριο και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καταρρέουν, οδηγώντας την παγκόσμια οικονομία σε νέα χαμηλά επίπεδα”.

Αναπόφευκτα επηρεάστηκε και η ναυτιλία. Υπό τις παρούσες συνθήκες, σύμφωνα με την Intermodal, φαίνεται ότι θα εμφανιστούν νέες αγοραστικές ευκαιρίες.

Πάντως, ορισμένοι εφοπλιστές προχωρούν ή πρόκειται να προχωρήσουν σε αγορές ιδίων μετοχών, στηρίζοντας τις κατακερματισμένες αποτιμήσεις των εταιρειών τους.

Με τις μετοχές της να διαπραγματεύονται με discount 70% σε σχέση με την καθαρή αξία του ενεργητικού της η ναυτιλιακή Dorian LPG του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, έχει αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια για επαναγορές μετοχών στα 100 εκατ. δολάρια από 50 εκατ. δολάρια που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ανάλογη κίνηση προχωρά και η Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηϊωάννου, η οποία δήλωσε έτοιμη να προχωρήσει σε αγορές τόσο κοινών όσο και προνομιούχων μετοχών της εταιρείας.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι αύξησε τον αριθμό των κοινών μετοχών που μπορεί να αγοράσει με βάση το πλάνο επαναγοράς που είχε ήδη γνωστοποιήσει, σε 6,5 εκατομμύρια από 5 εκατομμύρια που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Μέχρι τώρα η ναυτιλιακή έχει αγοράσει σχεδόν 3,1 εκατομμύρια κοινές μετοχές.

Εντός της εβδομάδας, η Nordic American Tankers ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, χρονικής διάρκειας δύο ετών, ενώ και η International Seaways κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου γνωστοποίησε σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 30 εκατ. δολαρίων.

Το εβδομαδιαίο report της Intermodal κλείνει με μία εύστοχη, για την περίοδο που βιώνουμε, φράση του Αμερικανού ιστορικού Charles A. Beard: “Όταν είναι πολύ σκοτεινά, μπορείς να δεις τα αστέρια”.

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζον Χατζηπατέρας (Dorian LPG): Στρατηγική ανανέωση στόλου με νέο VLGC και πωλήσεις παλαιότερων πλοίων
Μέχρι και 85,7% οι αποδόσεις των μετοχών των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων – Στα 22,5 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση
Κέρδη που προσεγγίζουν το 1 δισ. δολάρια και τζίρο περί τα 2,5 δισ. δολάρια είχαν οι εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στο πρώτο τρίμηνο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΘΟ: Με άμεση ισχύ η αναπροσαρμογή της δόσης στα δάνεια του νόμου Κατσέλη
Μήνυση της Επιτροπής Παιγνίων κατά 18 Ελλήνων influencers – Διαφήμιζαν παράνομο τζόγο σε 3 εκατ. followers, πολλοί από αυτούς ανήλικοι
Δάνεια νόμου Κατσέλη: Μείωση έως 209 ευρώ στη μηνιαία δόση για 100.000 δανειολήπτες από τον Ιούλιο
ΥΠΕΝ: Παράταση έως 17 Ιουλίου για τα προγράμματα «Εξοικονομώ»
ΗΠΑ προς Ιράν: «Όχι συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα» – Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και η ασφάλεια στον Κόλπο
Η Ελλάδα άφησε την υγεία στην τύχη της αγοράς
Το… χάσμα Καραμανλή – Σαμαρά, η πολεμική άσκηση στο Ιόνιο, το δώρο Τραμπ στον Σουλτάνο, η επιτυχία της Νίκης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ με εισαγγελέα στο Κολωνάκι
Σωκράτης Φάμελλος: Καμία αίσθηση
Πώς ο Εξάρχου αλλάζει πίστα στον όμιλο Aktor και δημιουργεί έναν εθνικό πρωταθλητή – Αρθρο παρέμβαση
Γαλάζιες αρρυθμίες στη Συνταγματική Αναθεώρηση: Μπακογιάννη, Αθανασίου και Μηταράκης κρατούν επιφυλάξεις