array(0) {
}
        
    
Menu

Προτάσεις για τις ελληνικές ομάδες

Comments

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών τόσο παρασυρόμενες από το sell-off που πλήττει τις χρηματιστηριακές αγορές διεθνώς όσο και λόγω της ανησυχίας για τον αντίκτυπο του κορονοϊού σε ολόκληρη τη βιομηχανία του κλάδου.

Αν και η χρονική διάρκεια της παγκόσμιας αυτής κρίσης παραμένει άγνωστη και θεωρείται από τους αναλυτές πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε και χαμηλότερες αποτιμήσεις, εν τούτοις ορισμένοι πλοιοκτήτες αλλά και αναλυτές εκτιμούν ότι για μία ακόμη φορά, όπως συμβαίνει πάντα σε περιόδους κρίσης, έχουν δημιουργηθεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Σε ανάλυση της η ναυλομεσιτική Intermodal, επισημαίνει πως “παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζαμε για τον κορονοϊό εδώ και κάποιες εβδομάδες, λίγοι μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της απειλής. Τα παραδείγματα της Κίνας και της Ιταλίας δεν ήταν αρκετά για να μας προετοιμάσουν για όσα θα αντιμετωπίζαμε. Υπό τη σκιά του νέου εχθρού, οι χρηματιστηριακές αγορές, το εμπόριο και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καταρρέουν, οδηγώντας την παγκόσμια οικονομία σε νέα χαμηλά επίπεδα”.

Αναπόφευκτα επηρεάστηκε και η ναυτιλία. Υπό τις παρούσες συνθήκες, σύμφωνα με την Intermodal, φαίνεται ότι θα εμφανιστούν νέες αγοραστικές ευκαιρίες.

Πάντως, ορισμένοι εφοπλιστές προχωρούν ή πρόκειται να προχωρήσουν σε αγορές ιδίων μετοχών, στηρίζοντας τις κατακερματισμένες αποτιμήσεις των εταιρειών τους.

Με τις μετοχές της να διαπραγματεύονται με discount 70% σε σχέση με την καθαρή αξία του ενεργητικού της η ναυτιλιακή Dorian LPG του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, έχει αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια για επαναγορές μετοχών στα 100 εκατ. δολάρια από 50 εκατ. δολάρια που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ανάλογη κίνηση προχωρά και η Safe Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηϊωάννου, η οποία δήλωσε έτοιμη να προχωρήσει σε αγορές τόσο κοινών όσο και προνομιούχων μετοχών της εταιρείας.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι αύξησε τον αριθμό των κοινών μετοχών που μπορεί να αγοράσει με βάση το πλάνο επαναγοράς που είχε ήδη γνωστοποιήσει, σε 6,5 εκατομμύρια από 5 εκατομμύρια που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Μέχρι τώρα η ναυτιλιακή έχει αγοράσει σχεδόν 3,1 εκατομμύρια κοινές μετοχές.

Εντός της εβδομάδας, η Nordic American Tankers ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, χρονικής διάρκειας δύο ετών, ενώ και η International Seaways κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου γνωστοποίησε σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 30 εκατ. δολαρίων.

Το εβδομαδιαίο report της Intermodal κλείνει με μία εύστοχη, για την περίοδο που βιώνουμε, φράση του Αμερικανού ιστορικού Charles A. Beard: “Όταν είναι πολύ σκοτεινά, μπορείς να δεις τα αστέρια”.

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κερδοφορία, αγορές μετοχών άλλων εταιρειών, έκδοση ομολόγων και ναυπήγηση νεότευκτων για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες
Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Μέρισμα 26,6 εκατ. δολαρίων στους μετόχους
Η Dorian LPG τιμήθηκε με το βραβείο “Ευημερίας Πληρωμάτων 2025” που διοργανώνονται από την SAFETY4SEA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης γιατί θέλω να επιβιώσει ο Οργανισμός – Έγιναν λάθη στην επικοινωνία
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ενισχύεται σταθερά η ζήτηση από την Βρετανία, με σημαντική αύξηση στις αφίξεις και ιδίως στα τουριστικά έσοδα»
Παπαθανάσης: Αυξάνονται τα όρια υπέρ-δέσμευσης στο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021–2027
Αλεξάνδρα Σδούκου: Η αντιπολίτευση ζητά να αφήσουμε να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ
Σήμερα στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Σκρέκας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία του Έλληνα κτηνοτρόφου και της παραγωγής
Γιατί «χτύπησαν» τώρα οι 11 βουλευτές της ΝΔ για το ρεύμα – Τι απαντάει το Μαξίμου
Πιερρακάκη και Σκέρτσο, δείτε τι κάνουν τα Ταχυδρομεία σε ΗΠΑ, Καναδά και Λονδίνο
Το «γαλάζιο» αντάρτικο, ο Χατζηδάκης, ο Πιερρακάκης και ο… διαχειριστής Άδωνις
Στο κατώφλι της επόμενης έκρηξης: Η αγορά που κυνηγά την αθανασία του πρώτου