• Top Stories

    Όταν ο κ. Καμίνης υπογράφει στα ψέματα Σύμφωνο Συμβίωσης


    ** Συμφωνοκάπηλος έγινε ο δήμαρχος Αθηναίων. Μου έλεγε η φίλη μου η Ορσαλία πως  έγραψε χθες στο twitter ότι υπέγραψε το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού. Τι σημαίνει «υπέγραψε» μόνο ο ίδιος το καταλαβαίνει και οι άσχετοι περί τα νομικά. Τι θέλω να πω. Για να συμφωνηθούν δυο άνθρωπο χρειάζονται δικηγόρο που θα συντάξει το συμφωνητικό. Αυτό έχει δουλειά καθώς καταγράφονται οι επιθυμίες και συντάσσεται κείμενο για το πως αυτές οι επιθυμίες συνάδουν με τον νόμο.  Στα κληρονομικά να σημειώσω ότι οι συμφωνημένοι λαμβάνουν το 25% του συντρόφου ενώ οι κανονικοί σύζυγοι κληρονομούν τα μισά. Μόλις γραφτεί το συμφωνητικό, οι δυο γαμπροί πάνε σε συμβολαιογράφο. Μπαίνουν οι τζίφρες και ακολουθεί η καταχώρηση στο ληξιαρχείο από υπάλληλο.

    *Μαθαίνω λοιπόν ότι χθες το πρωί προσήλθε στο ληξιαρχείο της πρωτεύουσας δικηγόρος επιφορτισμένος με την καταχώρηση Συμφώνου Συμβίωσης. Η υπάλληλος είπε «μισό λεπτό να ειδοποιήσω τις δημόσιες σχέσεις του δημάρχου». Ο δικηγόρος διαμαρτυρήθηκε καθώς οι πελάτες του δεν ήθελαν δημοσιότητα. Τον έβαλαν λοιπόν σε αναμονή μέχρι να υποβληθεί  Σύμφωνο ομόφυλου ζεύγους που θα δεχόταν να πάρει μέρος στην ατομική, πολιτική φιέστα του Γιώργου Καμίνη. Για τη φωτογραφία όλα και, όπως μου είπε ο Ορσαλία, για το 10%. Τόσο υπολογίζεται το ποσοστό των ανθρώπων που συνάπτουν σχέση με άτομα του ιδίου φύλου.

    *Επιτρέψτε μου για το 10%. Σιγά μην είναι 10%. Πολύ παραπάνω. Διαφορετικά δεν θα περίσσευαν τόσες πολλές αξιόλογες γυναίκες για κάτι παρωχημένους άνδρες σαν κι εμένα. Είμαι στην τρίτη ηλικία κι έχω ακόμα πέραση επειδή τόσοι και τόσοι ασχολούνται με το ίδιο φύλο. Αναφέρομαι και σε νυμφευμένους.

    ** Πολλοί δολοφόνοι έχουν ανέβει στο σανίδι του Εθνικού Θεάτρου, ως θύτες, ως εγκληματίες, ως δράστες. Πάντα ως ήρωες. Το υπουργείο Πολιτισμού πρωτοτυπεί. Αποθεώνει τον τρομοκράτη δολοφόνο ως συγγραφέα ενόσω εκτίει την ποινή του. Το υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει επίσημα τον Σάββα Ξηρό και ανεβάζει δικό του θεατρικό έργο. Προσοχή, όχι έργο με θέμα τον Ξηρό αλλά αυτοβιογραφικό έργο του ιδίου, μια προσωπική καταγραφή των γεγονότων. Η φίλη μου Ζακλίν (φίλη par excellence)που ήταν συμμαθήτρια με τον γιο θύματος της 17 Νοέμβρη μου λέει ότι η οικογένεια θα αντιδράσει τόσο λυσσαλέα ώστε να ακυρωθεί η παράσταση. Μου είπε ορισμένες λεπτομέρειες.

    Το θεατρικό περιγράφει τα δεινά του κακόμοιρου δολοφόνου Ξηρού. To κείμενο είναι ένα συμπίλημα αποσπασμάτων από τους «Δίκαιους» του Αλμπέρ Καμύ, από τα πρακτικά της δίκης της 17 Νοέμβρη και από το βιβλίο του Ξηρού «Η Μέρα Εκείνη – 1560 ώρες στην εντατική – Μια μαρτυρία για το δικό μας Γκουαντάναμο» (έκδοση της Αλίθια Ρομέρο). Μου λέει η Ζακλίν που είναι πολύ καλλιεργημένη και μέσα στα πράγματα ότι το έργο ανατέθηκε στην σκηνοθέτη Πηγή Δημητρακοπούλου από τους διευθυντές της Πειραματικής σκηνής Πρόδρομο Τσινοκόρη και ο Ανέστη Αζά.

    Μου λέει λοιπόν η Ζακλίν ότι οι συντελεστές αρχικά απέκρυψαν την υπογραφή του Ξηρού, αναφέροντας ότι το έργο υπό τον τίτλο «Ισορροπία Nash» είναι μια σύνθεση για τους αξιακούς κώδικες των ανθρώπων , τη δικαιοσύνη, την έννοια της αυτοδικίας και την τρομο­κρατία στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Η συμβολή του δολοφόνου τρομοκράτη εντάχθηκε σιωπηρά στα «λογοτεχνικά κείμενα» που συνθέτουν την «Ισορροπία Nash».

    *Τι να πω. Δεν υπάρχει καμία αιδώς, καμία αίσθηση δικαιοσύνης, κανένας σεβασμός στα θύματα. Ο Σάββας Ξηρός λογοτέχνης που επιχορηγείται από το κράτος. Τι να πω…



    ΣΧΟΛΙΑ