• Άρθρα

  Ο Βερβεσός, η ενσυναίσθηση των δικηγόρων και η δίκη της Folli Follie που ξεκινά – Άρθρο παρέμβαση

  Δημήτρης Βερβεσός - Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (Folli Follie)

  Δημήτρης Βερβεσός – Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


  H χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είναι εξαιρετικά σημαντική ως προς το σκέλος της συνέχισης των ποινικών δικών (άρα και της Folli Follie) οι οποίες είχαν ξεκινήσει πριν από τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων.

  Σύμφωνα με την απόφαση, η Ολομέλεια προτείνει στα διοικητικά συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων, να συνεχιστεί η αποχή έως και τις 19 Ιανουαρίου σε δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, δημοσίου τομέα πλην ΟΤΑ.

  Αλλά και να απέχουν και από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds.

  Ουσιαστικά, εκεί όπου οι δικηγόροι εκτιμούν ότι το ελληνικό δημόσιο, οι τράπεζες κ.λπ. θα «πονέσουν» οικονομικά.

  Όμως, η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες αποφάσεις είναι ότι προτείνεται η αποχή από όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.

  Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι δικηγόροι είχαν στο μυαλό τους τη δίκη της Folli Follie, την δικαστική διερεύνηση του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου της Μεταπολίτευσης.

  Μια δίκη που «σέρνεται» εδώ και πολλούς μήνες, μια υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε πριν από έξι χρόνια, αλλά οι υπεύθυνοι δεν έχουν τιμωρηθεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό.

  Πλέον, η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην επόμενη δικάσιμο, στις 10 Ιανουαρίου, αφού η δίκη θα συνεχιστεί (εκτός απροόπτου), εφόσον βέβαια ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας συμφωνήσει με την πρόταση της Ολομέλειας των Προέδρων.

  Καθώς τον Σεπτέμβριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι μάρτυρες στην πολύκροτη δίκη, αυτή εμπίπτει στο πλαίσιο που έθεσαν χθες οι δικηγόροι, οι οποίοι και δεν θα απέχουν.

  Επομένως, η ώρα της κρίσης για τους Κουτσολιούτσους έφτασε και δεν υπάρχει γυρισμός. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…

  Το Mononews αισθάνεται δικαιωμένο από την εξέλιξη αυτή καθώς πρωτοστάτησε στον αγώνα για να συνεχιστεί η δίκη της Folli Follie κι επιτέλους κάποια στιγμή να βγει μια απόφαση για ένα σκάνδαλο που έχει πληγώσει τη διεθνή εικόνα της χώρας, το ελληνικό χρηματιστήριο, την οικονομία, το επιχειρείν της χώρας.

  Ένα σκάνδαλο τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, με διεθνές ενδιαφέρον, πρέπει να τιμωρείται ώστε να μην μένουν σκιές.

  Τώρα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, φαίνεται ότι υπάρχει φως στο τούνελ.

  Και αυτό οφείλεται στη γενναία απόφαση των δικηγόρων να εξαιρέσουν από την αποχή τις δίκες που είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από τις κινητοποιήσεις τους.

  Ο Δημήτρης Βερβεσός και οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων επέδειξαν σύνεση, ενσυναίσθηση, αντίληψη της κατάστασης που πήγαινε να δημιουργηθεί με την ατιμωρησία των υπευθύνων για το σκάνδαλο της Folli Follie.

  Επικράτησε η φωνή της λογικής και της συνείδησης και για το λόγο αυτό οφείλονται πολλά μπράβο στους δικηγόρους.

  Το Mononews τους άσκησε σκληρή κριτική για την αποχή τους στη δίκη της Folli Follie, όμως τώρα οφείλει να τους συγχαρεί για τη γενναία στάση τους.

  Τώρα οι Κουτσολιούτσοι και όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

  Όμως, τώρα και η ελληνική Δικαιοσύνη θα έχει την ευκαιρία να κάνει το χρέος της.

  Να δικάσει, να εξετάσει μάρτυρες, να δει τα στοιχεία, να καταδικάσει ή να αθωώσει.

  Ελπίζουμε ότι σε λίγους μήνες θα υπάρξει μια απόφαση που θα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, που θα επιβεβαιώνει το αρχαίο γνωμικό: «Εστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ’ ορά».

  Διαβάστε επίσης:

  Folli Follie: Πώς χτίστηκε η αυτοκρατορία, το σκάνδαλο μεγατόνων, οι ατιμώρητοι Κουτσολιούτσοι και η διαγραφή από το ΧΑ

  Βερβεσός για Folli Follie: Oι δικηγόροι δεν ζήτησαν άδεια για να συνεχιστεί η δίκη – Αποκλειστική δήλωση

  Δίκη Folli Follie – Βασιλική Μουγιάντση: Η έμπειρη δικαστικός που παλεύει με «θεούς και δαίμονες»  ΣΧΟΛΙΑ