• Business

    Βερβεσός για Folli Follie: Oι δικηγόροι δεν ζήτησαν άδεια για να συνεχιστεί η δίκη – Αποκλειστική δήλωση

    Δημήτρης Βερβερσός, πρόεδρος ΔΣΑ

    Δημήτρης Βερβερσός, πρόεδρος ΔΣΑ


    Μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του mononews για τα όσα είπε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που δικάζει το σκάνδαλο της Folli Follie, και τις συνεχείς διακοπές της  δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων, απευθυνθήκαμε στον κ. Δημήτρη Βερβεσό.

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δίνει τη δική του θέση για την καθυστέρηση που καταγράφεται στην εκδίκαση της υπόθεσης της Folli Follie, όπου κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων είναι μέλη της οικογένειας Κουτσουλιούτσου.

    Ο κ. Βερβεσός καταθέτει την άποψή του για την πιθανότητα παραγραφής επιμέρους πράξεων και απαντά στις «βολές» που εξαπέλυσε τη Δευτέρα από την έδρα του δικαστηρίου η πρόεδρος.

    Θυμίζουμε ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να δικάσουμε αλλά δεν μπορούμε… Έλεος! Είπαμε, κατανόηση και αλληλεγγύη στα αιτήματα των δικηγόρων, αλλά υπάρχει κι ένα όριο. Δεν έχουμε διάθεση να οδηγηθούμε σε αντιπαλότητα με τους δικηγόρους αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε όμηροι…», τόνισε η πρόεδρος και μίλησε για «κατάχρηση» που γίνεται πλέον «με αιχμή του δόρατος» αυτή την «ιδιαίτερη» δίκη.

    Δήλωση Δημήτρη Βερβεσού, προέδρου ΔΣΑ

    «Ο ΔΣΑ τον περασμένο Iούνιο κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποχή από υποθέσεις εγκληματικής οργάνωσης, χορήγησε άδεια στα μέλη του – συνηγόρους υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας, για να δικασουν την υπόθεση της Folli Follie.

    Κρίθηκε ότι πληρούνταν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας καθώς επρόκειτο για μια επ’ αόριστον αποχή των δικηγόρων.

    Τότε η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε και διεκόπη λόγω προσωπικού κωλύματος της εισαγγελέως της έδρας για 3 μήνες. Κατόπιν, η υπόθεση άρχισε να δικάζεται. Και μετέπειτα, συνεδριάσεις της συνέπεσαν με την αποχή των δικηγόρων λόγω των φορολογικών μέτρων και της αλλαγής των κωδίκων.

    Σε όλες τις υποθέσεις, σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, όταν έχουν αρχίσει οι δίκες, ο Σύλλογος δεν απαιτεί από τους συναδέλφους να ζητήσουν αναβολή αλλά τους δίνεται άδεια για να υποβάλουν στο δικαστήριο αίτημα ολιγοήμερης διακοπής της δίκης.

    Στην προκειμένη περίπτωση, στη δίκη της Folli Follie, δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας μας δήλωσαν ότι εξαιτίας της ολιγοήμερης διακοπής, δεν κινδυνεύει η υπόθεση με παραγραφή.

    Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε ότι τα αδικήματα είναι κατ’ εξακολούθηση και η τελευταία επιμέρους πράξη φέρεται να τελέστηκε το 2018. Συνεπώς το αδίκημα παραγράφεται το 2038. Ετσι τους δόθηκε άδεια να ζητήσουν από το δικαστήριο διακοπή της δίκης.

    Ο ΔΣΑ δεν έχει συνδράμει στην καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie – Εξερράγη η πρόεδρος του δικαστηρίου: «Θέλουμε να δικάσουμε αλλά δεν μπορούμε… Έλεος!» – Αποκλειστικό ρεπορτάζ
    Δίκη Folli Follie: Γιορτές στο σπίτι της θα κάνει η οικογένεια Κουτσολιούτσου στην υγεία των… δικηγόρων
    Άρθρο – παρέμβαση: Εχουν ακόμη τόσο μεγάλη δύναμη οι Κουτσολιούτσοι στη χώρα;



    ΣΧΟΛΙΑ