• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: H σιωπή και ο κίνδυνος για τη Folli Follie

    Δημήτρης Βερβερσός, Πρόεδρος ΔΣΑ

    Δημήτρης Βερβερσός, Πρόεδρος ΔΣΑ


    Μπαίνοντας χθες στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι μόνες νέες ανακοινώσεις ήταν για μια ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την απονομή Δικαιοσύνης, και το κάλεσμα στους δικηγόρους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων σήμερα το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

    Θα γίνει και προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Κλαυθμώνος, τη γνωστή πλατεία των… κλαυθών. Εκεί που μαζεύονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να κλάψουν για την απόλυσή τους, τότε που δεν υπήρχε μονιμότητα στο Δημόσιο.

    Δικαίωμά τους, βεβαίως, και οι δικηγόροι να κλαίνε και να ολοφύρονται για το φορολογικό νομοσχέδιο που – όπως λένε- τους τσακίζει, τους κατεδαφίζει και άλλα τέτοια υπερφίαλα. Τώρα πόσο φορομπηχτικό είναι ένα νομοσχέδιο που επιβάλλει τεκμαρτό 10.920 και μετά από τρία χρόνια εργασίας, το αφήνουμε ασχολίαστο.

    Το πρόβλημα για εμάς, και το θίξαμε με χθεσινό άρθρο – παρέμβαση, είναι η ομηρία της Δικαιοσύνης από τους συνδικαλιστές – δικηγόρους.

    Ομηρία που γίνεται περισσότερο αντιληπτή όταν μείζονος σημασίας δίκες αναβάλλονται εξαιτίας των κινητοποιήσεων των δικηγόρων.

    Θίξαμε το θέμα της Folli Follie και της… αγίας οικογένειας Κουτσολιούτσων, η οποία δεν εκδικάζεται εδώ και χρόνια.

    Και θέσαμε το ερώτημα: Γιατί ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν δίνει εξαίρεση στους δικηγόρους της Folli Follie ώστε να καθίσουν επιτέλους στο σκαμνί οι κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας;

    Γιατί η χώρα πρέπει να διασύρεται – και διεθνώς- για μια υπόθεση που θα έπρεπε να έχει πάει στο ακροατήριο και θα έπρεπε να έχουν κριθεί για τις πράξεις τους οι Κουτσολιούτσοι;

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σημερινής συγκέντρωσης.

    Είναι, όμως, εκτός από συνδικαλιστής και άνθρωπος της Δικαιοσύνης, έχει ορκιστεί να την υπηρετεί.

    Γιατί, λοιπόν, ο κ. Βερβεσός τηρεί σιγήν ιχθύος ή όπως λέει κι ο λαός… ποιεί την νήσσαν;

    Γιατί δεν απαντά στα εύλογα ερωτήματά μας για την ανάγκη να δοθεί εξαίρεση στους δικηγόρους και η δίκη για τη FF να συνεχιστεί;

    Aκόμη κι αν πάνω από το δημόσιο συμφέρον και την καλή εικόνα της χώρας και του δικαστικού συστήματος, μπαίνει ο συνδικαλισμός.

    Όσο, λοιπόν, θα βλέπουμε εμείς τους Κουτσολιούτσους να απολαμβάνουν την ελευθερία τους, επειδή η υπόθεσή τους αναβάλλεται διαρκώς, τόσο θα αναρωτιόμαστε αν όντως ισχύουν οι φήμες και οι ψίθυροι για τη μη εκδίκαση της υπόθεσης και για την πιθανότητα να βλέπουμε εις το διηνεκές τη Folli Follie στα πινάκια των δικαστηρίων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

    Ο κ. Βερβεσός οφείλει να δώσει απαντήσεις.

    Η οχύρωση πίσω από συνδικαλιστικά τερτίπια προσβάλλει το σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου και τελικά πλήττει καίρια τη Δικαιοσύνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρθρο Παρέμβαση: Ο Κουτσολιούτσος, ο Βερβεσός, η απεργία των δικηγόρων και ο διάβολος

    Folli Follie: Αποκλειστικά όλο το κείμενο της άσκησης αναίρεσης του Βουλεύματος για τα περιουσιακά στοιχεία

    Folli Follie: Νέα σελίδα μετά την αποδέσμευση των ακινήτων – Τα επόμενα βήματα
     



    ΣΧΟΛΙΑ