• Άρθρα

    Ο Άλμπον στην Αγιά Σοφιά, όπως ο Ρουβάς στο Ηρώδειο!


    Βλέποντας τις εικόνες από την παράσταση «Instabulls» που έδωσαν οι Ταύροι στην Κωνσταντινούπολη θυμήθηκα την ιστορία με το Ηρώδειο

    Πριν λίγο καιρό είχε δημιουργηθεί μεγάλο θέμα γιατί ένας Έλληνας καλλιτέχνης, ο Σάκης Ρουβάς είχε αναρτήσει μια φωτογραφία έξω από το Ηρώδειο με μια Mercedes. Την άποψή μου για το θέμα την είχα δημοσιοποιήσει τότε: «Δύο έργα τέχνης κι ένας καλλιτέχνης».

    Θυμήθηκα εκ νέου το θέμα βλέποντας το συγκλονιστικό βίντεο που δημιούργησε η Red Bull με αφορμή το Τούρκικο GP αλλά και του ανοίγματος της μπουτίκ Alpha Tauri στην Κωνσταντινούπολη. Οι γείτονες έκλεισαν τους δρόμους σε μια πόλη 15 εκ. κατοίκων για να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν. Πράγματι αν δείτε το βίντεο προβάλλουν τα μνημεία τους, τη φιλοξενία τους, την νέα υπόγεια σήραγγα του Βοσπόρου, την ομορφιά της Κωνσταντινούπολης. Ναι αν δείτε το βίντεο προσεκτικά ο Άλεξ Άλμπον με την Red Bull κάνει μπάντες μπροστά στην Αγ. Σοφία και το Μπλέ Τζαμί. Χωρίς να προσβάλλει τα μνημεία, τη θρησκεία κανενός ή την ιστορία του σημείου. 

    Μάλιστα αυτό το βίντεο που θα το δουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, θα έχει κατά την άποψή μου περισσότερη δύναμη από δεκάδες καμπάνιες της Τουρκίας για τον τουρισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώνει με μοναδικό τρόπο διαφορετικά πάθη προκαλώντας τόσο έντονα συναισθήματα. 

    Θέλω ν’ αφιερώσω αυτή τη φωτογραφία με το μονοθέσιο της Red Bull μπροστά από το Μπλε Τζαμί στο ΚΑΣ. Ελπίζω ακόμη… ότι μπορεί να αντιληφθούν το νόημα της αξιοποίησης των ιστορικών μνημείων προς όφελος της χώρας. Το Ράλι Ακρόπολις έμεινε στην ιστορία και γιατί ξεκινούσε από τον βράχο της Ακρόπολης. Αυτό ωφέλησε την Ελλάδα χωρίς να βλάψει τον ναό.

    Διαβάστε επίσης:

    Δυο έργα τέχνης κι ένας καλλιτέχνης!

    Ημερολόγιο 2ης καραντίνας: 2η βδομάδα 14-21/11/20

    Κώστας Καραμανλής για ηλεκτροκίνηση: Να πάψει η Ελλάδα να είναι «νεκροταφείο αυτοκινήτων»



    ΣΧΟΛΙΑ