• Άρθρα

    Μπορεί το αεροδρόμιο της Πάρου (και η Aegean που το έφτιαξε) να ενώσει Σύριζα και ΝΔ;

    Έλλη Πατέρα

    Έλλη Πατέρα


     

    Η δημόσια  αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για ένα έργο, αυτό του αεροδρομίου της Πάρου, (που χρηματοδοτήθηκε από την Aegean) θυμίζει το: «Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα». Κι αυτό γιατί κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διεκδίκησαν ‘’χειροκροτήματα’’, που δεν τους ανήκουν, αφού η ολοκλήρωση και επαναλειτουργία του καινούργιου αεροδρομίου της Πάρου θα είχε παραμείνει στα… “προσεχώς”, άνευ της σημαντικής οικονομικής και διαχειριστικής συμβολής του ομίλου της Aegean/Olympic air και της εθελοντικής εργασίας των κατοίκων του νησιού.

    Να υπενθυμίσουμε ότι η κατασκευή του αεροδρομίου της Πάρου ξεκίνησε το 2012 όμως η ολιγωρία της τότε κυβέρνησης της ΝΔ με τις συνήθεις καθυστερήσεις βρήκε το έργο ημιτελές μέχρι το 2015.

    Η υποστήριξη του αερομεταφορέα Aegean/Olympic η οποία με δωρεά της κατασκεύασε το μισό κτίριο του νέου αερολιμένα και συμπληρωματικά έργα όπως δρόμους, parking, περιβάλλοντα χώρο κλπ σε λίγους μόνο μήνες ήταν καταλυτική ώστε να μην χαθεί και η φετινή σεζόν.

    Η σημερινή κυβέρνηση απλά βρήκε στρωμένο το χαλί για να κόψει την κορδέλα και να καρπωθεί την επιτυχία της ολοκλήρωσης ενός έργου που μάλιστα κάποτε πολεμούσε.

    Κυβέρνηση όμως όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως επέλεξαν να προσπεράσουν αυτές τις τόσο σημαντικές λεπτομέρειες και να αναλωθούν για ακόμη μια φορά σε αυτό που έχουν εντρυφήσει καλά, στις μικροκομματικές αντιπαλότητες τους.

    Κι αναρωτιέμαι.

    Τι νόημα έχουν τέτοιου είδους ευτελείς διάλογοι; Τι εντυπώσεις νομίζουν ότι θα αποκομίσουν; Μάλλον αγνοούν ότι το μόνο που καταφέρνουν πλέον είναι να μας διασκεδάζουν κι αυτό πάλι για λίγο.

    Ύστερα έρχεται ξανά εκείνη η θλιβερή διαπίστωσή της συνεχιζόμενης έλλειψης αυτοκριτικής και αυτογνωσίας εκείνων που κρατάνε τη μοίρα του τόπου στα χέρια τους.

    Μιλάμε για μια κυβέρνηση που δείχνει να βάζει τρικλοποδιά σε όποιο project μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα μας και στον αντίποδα μια αντιπολίτευση που στα χρόνια της εξουσίας της  απέδειξε ότι όντως τα «πολλά λόγια είναι…φτώχεια’’.

    Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι η ανάλωση σε ανούσιες αντιπαλότητες δεν βοηθάνε στην απεμπλοκή της χώρας από την οικονομική ύφεση και την ανατροπή του αρνητικού προσίμου;

    Η κυβέρνηση θέλει ζεστό χρήμα στα ταμεία. Ωραία.  Πώς θα γίνει αυτό; Με απλή λογική και στραμμένη προς τα απτά δεδομένα. Η εκκίνηση της οικονομίας μπορεί να γίνει μόνο με ουσιαστικές εκσυγχρονιστικές αλλαγές ξεκινώντας πρωτίστως από τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό.

    Μόνο έτσι θα προχωρήσουν γρήγορα και ομαλά τα σημαντικά έργα στη χώρα που θα φέρουν την πραγματική ανάπτυξη. Το καινούργιο αεροδρόμιο της Πάρου είναι ένα ηχηρό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση.

    Τα δύο λοιπόν κόμματα εξουσίας  αντί να συνεχίζουν να τρέφουν την ματαιοδοξία   και τα μικροκομματικά τους συμφέροντα «ευλογώντας τα γένια τους με ξένα θυμιατά »ας εστιάσουν σε μια συλλογική προσπάθεια ώστε να μπορέσει επιτέλους να βγει η χώρα από τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-takis-kanellopoulos-karfoni-gia-2i-fora-tis-agores-meta/65702

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/vretani-bookmakers-echoun-chasi-pleon-tin-pisti-tous-oti-brexit-tha-pragmatopiithi/65685



    ΣΧΟΛΙΑ