• Άρθρα

    Μια ευχή για το 2016…με αφορμή το νέο μήνυμα “αγάπης” του Σεραφείμ Πειραιώς

    • Contributor


    Αγάπη. Αγάπη μόνο. Την αγάπη, θεωρητικώς, διδάσκει η θρησκεία μας. Την αγάπη θυμίζω. Την αγάπη από άνθρωπο σε άνθρωπο. Απέναντι στην οικογένεια, τους φίλους, τους αγνώστους. Κι εκείνοι που, θεωρητικώς, πρέπει να αγαπούν τους πάντες χωρίς διάκριση, δρώντας ως παραδείγματα είναι οι ιερείς. Ο κλήρος. Οι θρησκευτικοί μας λειτουργοί όμως, αν η αγάπη ήταν μάθημα, θα κόβονταν, δεν θα έπιαναν ούτε καν τη βάση. Οι άνθρωποι εκείνοι που κόπτονται για να μην γίνουν τα θρησκευτικά “θρησκειολογία” ή “ιστορία των θρησκειών” και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για να διδάσκεται μόνο η αγάπη του Χριστούλη στα μικρά παιδιά.

    anthimos (1)

    Αυτοί οι άνθρωποι που δεν χάνουν ούτε μισό λεπτό από το χρόνο τους για να κηρύξουν το μίσος.

    kalavriton

    Είναι κάτι σαν μαγικό. Όταν οι κάμερες αρχίζουν να δουλεύουν, όταν τα κασετοφωνάκια ηχογραφούν, το προϊόν είναι μόνο ένα μίσος. Χολή. Κάτι το σκοτεινό και άρρωστο που τρομάζει ακόμα και ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν σε υπόληψη τον κλήρο.

    Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος προέτρεπε το ποίμνιό του να φτύσει και να μαυρίσει τους γκέι και όσους τους υποστηρίζουν. Ο μητροπολίτης Άνθιμος αποκαλούσε μερίδα συνανθρώπων μας “ζώα”. Και για πολλοστή φορά σήμερα ο μητροπολίτης Πειραίως Σεραφείμ τόνισε σε συνέντευξή του πως «δεν είναι δικαίωμα να είσαι ομοφυλόφιλος». Συγκεκριμένα ο μητροπολίτης της καρδιάς μας είπε :

    Επί 4.000 χρόνια θεωρούνταν κακούργημα η παρά φύσιν ασέλγεια μεταξύ αρρένων, διότι αποδομούσε το ανθρώπινο πρόσωπο. Οταν καταργήθηκε το Αρθρο 347 του Ποινικού Κώδικος, που τιμωρούσε την παρά φύσιν ασέλγεια, έπαψε να υπάρχει στο νομικό μας σύστημα τιμωρία για μια τόσο φρικώδη πράξη. Ετσι, θεσμοθετήθηκε η ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας με την κατασκευή του ιδεολογήματος που λέγεται “ομοφυλόφιλο ζευγάρι”. Αυτό είναι ό,τι πιο ανόητο και πιο ευτελές υπάρχει.».

    Υπάρχει και σημείο της συνέντευξής του, όπου ο καλός παππούλης καταδικάζει … το στοματικό έρωτα λέγοντας:«Πρόσφατα είχα επισκεφτεί τη Στοματολογική Εταιρεία Ελλάδος. Εκεί είδα μια μεγάλη έκθεση ιατρικών γνωμοδοτήσεων. Σας πληροφορώ πως έχει αυξηθεί κατά 80% ο καρκίνος του στόματος.

    Η παράχρηση του στόματος, όπως ξέρετε, είναι πρακτική ομοφυλοφιλίας. Επίσης, αν διαρραγεί η ουροδόχος κύστη, ο άνθρωπος πεθαίνει από σηψαιμία. Το ίδιο αν διαρραγεί το παχύ έντερο. Συνεπώς, η Πολιτεία και οι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νομοθέτημα έχουν συνδράμει σε ένα έγκλημα κατά του τόπου.

    Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα -και το λέω με πικρία- ότι ο άνθρωπος ο οποίος ενήγαγε τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για δήθεν παραβίαση της αρχής της ισότητος σήμερα, κατά δήλωσή του, είναι οροθετικός και επιβιώνει με μια χούφτα από κοκτέιλ αντιβιοτικών.Επομένως, αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είναι πρότυπο για τους νέους ανθρώπους και η Εκκλησία δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτό».

    Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι γιατρός οπότε, επειδή κάποιοι ξυπνήσαμε με κέφια σήμερα, θα του συγχωρήσουμε όλα τα αφελή ιατρικά.

    Δεν θα του θυμίσουμε ότι η αγάπη είναι δρόμος δύσβατος, είναι θυσία, είναι πορεία δύο ανθρώπων προς το άγνωστο μέλλον με στήριγμα ο ένας την ψυχή του άλλου. Δεν θα του θυμίσουμε ότι η αγάπη δεν έχει όρια, δεν κοιτάει φύλο, φυλή, δεν κοιτάει καν πρόσωπα. Κοιτάει την ψυχή.

    Δεν θα του θυμίσουμε ότι αυτή ακριβώς η αγάπη συνέβαλε στο να μην κυκλοφορούν στο δρόμο απελπισμένοι από το μισανθρωπισμό του άνθρωποι. Ας μην του θυμίσουμε ότι ,όταν οι άνθρωποι αγαπιούνται , αντλούν τη δύναμη να παλεύουν για ισότητα , για δικαιώματα, πολλές φορές για την ίδια την ελευθερία τους.

    Δεν θα του τα θυμίσουμε όλα αυτά, γιατί προφανώς δεν θα τα καταλάβει. Μπορούμε όμως να του θυμίσουμε πως να κάνει τη δουλειά του. Και αν δεν μπορεί να διδάξει την αγάπη, τουλάχιστον ας μας κάνει τη χάρη να σιωπήσει.

    Κι όχι μόνο αυτός. Όλοι οι μισάνθρωποι του κλήρου. Να θρηνήσουν για τα “χρηστά τους ήθη” που πήγαν περίπατο με το Σύμφωνο, να σκεφθούν, να προσευχηθούν, αλλά να σιωπήσουν.

    Εύχομαι μέσα από το καρδιά μου το 2016 να μου φέρει τη σιωπή τους.

    Αμήν.



    ΣΧΟΛΙΑ