• Άρθρα

    Με το βλέμμα στο Συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς- Δεν αποστρατεύομαι, διαμήνυσε

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Αλίκη Χατζή
    Θετικός στον κορονοϊό ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

    Αντώνης Σαμαράς


    Εννέα μήνες μετά από την τελευταία του δημόσια παρέμβαση για τα Ελληνοτουρκικά και τη Συμφωνία των Πρεσπών,  ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στην πολιτική επικαιρότητα,   επιχειρώντας αυτή τη φορά να καθορίσει και το ιδεολογικό πρόσημο της κυβέρνησης,  αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς τη διεύρυνση προς το Κέντρο που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρώην πρωθυπουργός, με την συνέντευξή του στα «Νέα» και τον Διονύση Νασόπουλο,, σαφέστατα αμφισβήτησε την τακτική της Αθήνας απέναντι στην Τουρκία και έστειλε το μήνυμα πως δεν έχει σκοπό να αποστρατευθεί, όπως πιστεύει ότι θα ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου. «Το ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν διεκδικεί κανέναν ρόλο- δεν έχει ανάγκη να το κάνει- δεν σημαίνει πως δεν θα εκφράζεται για την πατρίδα», τονίζει συνομιλητής του, που προσθέτει ότι στο ερώτημα, πού το πάει ο πρώην πρωθυπουργός, η απάντηση είναι, πουθενά, απλά «χτύπησε καμπανάκι» για τα εσωτερικά της χώρας και … «καμπάνα» για τα Εθνικά θέματα.

    Το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να κοπεί από τη δημόσια συζήτηση η πολιτική παρέμβαση  του Αντώνη Σαμαρά και να υποβαθμιστεί η σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ίσως γιατί τα όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκουν απήχηση σε πολύ μεγάλο μέρος της βάσης της ΝΔ.

    Η απορία που δημιουργήθηκε πλέον είναι «πότε θα μιλήσει ξανά και με ποια αφορμή», ο Αντώνης Σαμαράς, κι αυτό γιατί η συνέντευξη του δεν ήταν απλώς μια διαφοροποίηση σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά μια εναλλακτική πολιτική πλατφόρμα, γεγονός που προϊδεάζει πως υπάρχει ένας οδικός χάρτης από τον πρώην πρωθυπουργό για τις επόμενες κινήσεις του.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, με τις θέσεις που εξέφρασε, εκφράζει τα στελέχη που νοιώθουν ότι περιθωριοποιούνται, ενώ η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως το πρόβλημα στη δεξιά βάση του κόμματος θα γίνει εντονότερο μετά το Συνέδριο της ΝΔ και τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων, στα οποία θεωρούν ότι θα προωθηθούν μόνον στελέχη που υποστηρίζουν τις αλλαγές που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

     Εκεί λοιπόν, στο Συνέδριο του Δεκεμβρίου της ΝΔ αναμένεται η νέα παρέμβαση-πλατφόρμα του Αντώνη Σαμαρά, και έως τότε θα υπάρχει το τελευταίο μήνυμα του ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την πολιτική.

    Διαβάστε επίσης

    Αντώνης Σαμαράς: Με το να μετακινηθούμε σε θέσεις «Ποταμιού» δεν κατακτάμε το «πολιτικό Κέντρο»

    Σε μία δεκαετία η «ραχοκοκαλιά» δεν θα υπάρχει



    ΣΧΟΛΙΑ