• Άρθρα

    Οι αντι-δεξιοί φραμπαλάδες του Αλέξη για τη ΔΕΗ

    Οι αντι-δεξιοί φραμπαλάδες του Αλέξη για τη ΔΕΗ

    Αλέξης Τσίπρας


    «Αλήθεια» είναι ό,τι με συμφέρει, «πραγματικότητα» ό,τι με βολεύει (ανάλογα με τις περιστάσεις), «δίκαιο» το (διαχρονικό) «δίκαιο» του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που ανήλθε στην εξουσία γιατί οργάνωνε και συμμετείχε σε τραπέζια «διαφώτισης» στην πλατεία Συντάγματος για το πώς θα γλυτώναμε από τα μνημόνια και τις εξαρτήσεις και – το πιο ωραίο – για το πώς δεν θα πληρώναμε δάνεια, διόδια και … λογαριασμούς ρεύματος!

    Όλα αυτά βέβαια, στην πορεία αποδείχθηκαν μια τεράστια παρεξήγηση που έσκασε ως γιγαντιαία φούσκα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το μνημόνιο βαφτίσθηκε  «εποπτεία», η δημόσια περιουσία εκχωρήθηκε για έναν αιώνα, ξεπουλήθηκε και  καταστράφηκε κάθε δημόσιο αγαθό που είχε διασωθεί  -για το οποίο πριν έκαιγαν την Αθήνα, τραμπούκιζαν και ξυλοκοπούσαν πολιτικούς τους αντιπάλους – χρέωσαν στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους περί τα 80 δισ. με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς την ήδη καθημαγμένη ελληνική οικονομία κλείνοντας τις τράπεζες και επιβάλλοντας capital controls και …οδήγησαν τη ΔΕΗ στα βράχια!

    Άρα θα ήταν προτιμότερο για τον Αλέξη Τσίπρα να διέγραφε τις λέξεις «ξεπούλημα» και «έγκλημα» από το λεξιλόγιό του για ένα ικανό διάστημα ώσπου η λυτρωτική λήθη να σβήσει τα  ίχνη της διαπλοκής του.

    Θα μπορούσε να σχολιάσει με χιλίους δυο τρόπους την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, εκτός από έναν: να αναφέρει την φράση «ξεπούλημα όλων των ενεργειακών φορέων της Ελλάδας και της περιουσίας όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων».

    Η ιστορία  των «κακών ιδιωτικοποιήσεων» , καλώς ή κακώς, εξαντλήθηκε. Όχι μόνο δεν πουλά αλλά στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τον προφανή λόγο ότι δημιουργεί συνειρμούς σε βάρος του- και όχι εις βάρος του Μητσοτάκη. Πόσο δύσκολο  είναι να το καταλάβουν αυτό στην Κουμουνδούρου; Ας αφήσουν το αφήγημα για ξεπουλήματα, ασημικά και άλλα γλαφυρά και γραφικά στην πάντα.

    Δεν τους συμφέρει για δυο λόγους:

    Πρώτον, γιατί στο κοινό που προσβλέπουν -υποτίθεται της Kεντροαριστεράς- αυτά τα επιχειρήματα μόνο σε βάρος τους θυμίζουν σκάνδαλα και υποκρισίες. Πχ, τον «πολλά βαρύ και όχι» πρώην υπουργό Σταθάκη, ή αλλιώς «ρέκλας» όπως καθιερώθηκε στην καθημερινή διάλεκτο των πολιτών, εξαιτίας των απίστευτων ειρωνικών συμπεριφορών του απέναντι σε απολυμένους. Τον υπουργό που καταβαράθρωσε τη ΔΕΗ, έκανε έξωση από το κοινωνικό τιμολόγιο σε 230.000 νοικοκυριά, συνεχείς αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον οποίο περιμένουμε ακόμη να δώσει εξηγήσεις για … τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εξαγορά της EDS του Σκοπιανού αντιπροέδρου από την ΔΕΗ…, δύο μήνες πριν από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών!

    Και δεύτερον γιατί άπαντες – Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί  – θυμούνται ότι η ΔΕΗ είχε μεν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ με νόμο του 2012, όμως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ), με άλλο νόμο του 2016, που μεταβίβασε το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών της εταιρείας στο Ταμείο.

    Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ψαρεύεις πια ψηφοφόρους από τους ψεκασμένους αλλά από τους μυαλωμένους; Εκτός κι αν το έχουν πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσουν ποτέ ξανά την εξουσία και απλώς ανανεώνουν τις βιτρίνες στα μαγαζάκια τους με ρετρό αντι-Δεξιά ρητορική με δήθεν προοδευτικές συμμαχίες και άλλους φραμπαλάδες.

    Είναι απλό πάντως: Ο κεντρώος ψηφοφόρος που δεν έχει πάει στον Μητσοτάκη αλλά ούτε και στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντέχει αυτόν τον παραλογισμό, την αντιστροφή της πραγματικότητας, το κραυγαλέο ψέμα και την διαρροϊκή υποκρισία.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Έγκλημα η αιφνιδιαστική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
    Οικονόμου: Θέλουμε τη ΔΕΗ του Φωτόπουλου ή μια σύγχρονη επιχείρηση
    Πηγές ΥΠΕΝ: Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη ΔΕΗ, εμείς αυξάνουμε την αξία της



    ΣΧΟΛΙΑ