• Άρθρα

    Ευρωεκλογές: Οι 41 υποψηφιότητες της ΝΔ και ο Φρέντη Μπελέρης

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρέντι Μπελέρης


    Ως ξεχωριστή πρέπει να αντιμετωπίζεται η υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας και κρατούμενου για 12 μήνες στις αλβανικές φυλακές, Φρέντη Μπελέρη με τη ΝΔ. Αναπτυσει τεράστια  δυναμική και καθολική απήχηση σε Υπουργούς, Βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, στελέχη του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ κάθε γενιάς, αλλά και πολίτες σε κάθε γωνία της Ελλάδος.

    Χαρακτηριστική, η αναφορά του ΠΘ, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξη του στην «Μακεδονία», όπου είπε ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη «συμβολίζει τη στήριξη μας στη Δημοκρατία». Μια δήλωση παρόμοια με αυτήν που είχε κάνει από τις Βρυξέλλες τον Απρίλιο.

    Το κύμα στήριξης του Μπελέρη, ωστόσο, έχει «φουσκώσει» από την ανακοίνωση των υποψηφιοτητων. Έχοντας στο πλευρό του τους 2 Αντιπροέδρους της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα,  τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, την Ντόρα Μπακογιάννη ,τους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Δημήτριος Πτωχό , Αλέξανδρο Καχριμάνη και Ιωάννη Τρεπεκλή , τις Υφυπουργούς , Μαρία Κεφάλα, Σοφία Βούλτεψη και Ζέττα Μακρή, τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Τελευταία προσθήκη ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

    Η λίστα των Βουλευτών είναι εξίσου μακρά: Κώστας Κατσαφάδος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γιάννης Πασχαλίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Νότης Μηταράκης, Θανάσης Καββαδάς, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Βασίλης Γιόγιακας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Στέφανος Γκίκας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης και Άγγελος Συρίγος.

    Μάλιστα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και συνυποψήφιος Ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε ότι «ο πρώτος σταυρός πρέπει να είναι στον Μπελέρη». Τη «γραμμή» του ακολούθησε και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός.

    Και δεν πρέπει κανείς να παραγνωρίζει και την σημαντική στήριξη που λαμβάνει η υποψηφιότητα από την Εκκλησία, πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τη συνάντηση που είχε με τον γιο του Μπελέρη, Πέτρο και τον πρ. Υπουργό Επικρατείας , Σταύρο Παπασταύρου.

    Διαβάστε επίσης:

    Politico: Σχοινάς, Γεραπετρίτης, Κεραμέως, Παπασταύρου οι υποψήφιοι για Επίτροπο στην ΕΕ

    Άκης Σκέρτσος: Επίθεση στην αντιπολίτευση με αιχμή την οικονομία

    Πέτρος Παππάς: Εκτίναξη των κερδών της Star Bulk στο πρώτο τρίμηνο – Αισιοδοξία για την αγορά ξηρού φορτίου
     



    ΣΧΟΛΙΑ