• Άρθρα

    Η αλήθεια για τον Tσίπρα και τον Τούρκο καναλάρχη


    ** Αν έπιανα τους φίλους μου και τους έλεγα ότι συνομίλησα με την πιο όμορφη γυναίκα στην πόλη και προτίθεμαι να την παντρευτώ, θα με άκουγαν με προσοχή αλλά δεν θα έραβαν κοστούμι για να έρθουν κουμπάροι. Εάν επανερχόμουν μήνες αργότερα για να τους πω ότι έχω να την δω από εκείνη τη μια και μοναδική φορά, σε εκείνη τη δεξίωση όπου γνωριστήκαμε αλλά μελετώ τον τρόπο για να την κατακτήσω, τα συμπεράσματα θα ήταν σαφή. Εγώ θέλω, εκείνη ζει τη ζωή της. Το ίδιο συμβαίνει με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τούρκο καναλάρχη που λέει ότι θα ανοίξει τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα.

    Ο τούρκος μιντιάτορας Ατζούν Ιλιτζαλί είχε μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του φιλικού παιχνιδιού της εθνικής Ελλάδας με την εθνική Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη. Είπε στον πρωθυπουργό ότι ενδιαφέρεται για συχνότητα, και ότι έχει βρει έλληνες συνεταίρους. Να μην αδικούμε τον Τσίπρα ο οποίος τον παρέπεμψε στις νόμιμες διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους.

    *Ο Ιλιτζαλί κάνει σχέδια ερήμην του Τσίπρα όπως κι εγώ κάνω σχέδια για εκείνην που είναι «Η πιο όμορφη γυναίκα στην πόλη». Πρόκειται για τίτλο διηγήματος του Τσαρλς Μπουκόφσκι που για κάποιον ανεξήγητο λόγο θυμήθηκα με αφορμή τον πρωθυπουργό. Να σας πω ότι  «Η πιο όμορφη γυναίκα στην πόλη» είναι έρμαιο της ίδιας της ομορφιάς της και προσπαθεί να αυτοκαταστραφεί ερωτοτροπώντας με όλους τους άντρες και ιδίως τους άσχημους.

    **Ξέρω ότι πολλοί με θεωρούν ρεμάλι και έχω λάβει ηλεκτρονικές επιστολές από θυμωμένους αναγνώστες_ επαίρομαι για τις επιτυχίες μου με τις παντρεμένες και τα λοιπά. Νομίζω ότι αν προσπεράσουμε το αχαλίνωτο της σεξουαλικότητας, που χαλιναγωγεί ο χρόνος, είμαι ένα ηθικό στοιχείο. Εστιάζω λοιπόν στην ηθική της ειδησεογραφίας. Με έχει ενοχλήσει πάρα πολύ, με έχει ταράξει θα έλεγα, ο χειρισμός της υπόθεσης που αφορά θάνατο τετράχρονου κοριτσιού σε χειρουργείο στην Κρήτη. Η αναισθησιολόγος είναι ξαδέλφη του υπουργού Υγείας και από όσα έγιναν γνωστά ο φάκελος για την ένορκη διοικητική εξέταση είχε τόσα κενά ώστε να αναπέμπεται στο νοσοκομείο.

    Η αναισθησιολόγος κατηγορείται ότι έκλεψε οπιούχο παυσίπονο από το νοσοκομείο. Η ίδια δηλώνει ότι δεν έχει εξάρτηση και περιγράφει το περιστατικό: «περνάω από το Αναισθησιολογικό για να ζητήσω κάποιο αναλγητικό φάρμακο, μπουσκοπάν ή κάτι άλλο, γιατί είχα κολικό νεφρού και πονούσα φρικτά. Όλοι έλειπαν στα χειρουργεία, βλέπω μια μεταφορέα και μου λέει, αφού ξέρεις πού είναι πάρε το μόνη σου. Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή. Άνοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα ντεπόν και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός. Είναι τραγικό να σε κατηγορούν για κάτι τόσο σοβαρό, για ναρκωτικά, για κλοπές και για όλα αυτά που λέγονται».

    *Είναι εξίσου τραγικό να μην υπάρχει το γεγονός στο φάκελο όπως θα έπρεπε να υπάρχει. Κατά τα λοιπά είναι βαριά η κατηγορία, ότι φταίει για τον θάνατο και δεν είμαστε γιατροί για να ξέρουμε. Αν έχω λοιπόν ηθική απαίτηση είναι να την μεταχειριστούν όπως όλους όσοι εξετάζονται πειθαρχικά. Να μην αντιμετωπιστεί ως «ξαδέλφη υπουργού» ούτε για το καλό της ούτε για το κακό της.



    ΣΧΟΛΙΑ