• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Μπορούμε;


    Είναι η ευκαιρία μας να φύγουμε μπροστά. Μια μεγάλη ξένη επένδυση. Αυτό που περιμένει όλη η Ελλάδα. Για να μπει η χώρα μας  στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Για να αντιστραφεί το brain drain.

    Όπως γνωρίζουμε άπαντες ο γερμανικός κολοσσός της Volkswagen ακύρωσε μια στρατηγική επένδυση πάνω από 1,3  δις. ευρώ με 4.000 θέσεις εργασίας  στην Τουρκία. Δύο χώρες η Βουλγαρία και η Ρουμάνια ερίζουν ποιος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών έτσι ώστε να ξεκινήσουν συνομιλίες μαζί τους και να τους πείσουν ότι αυτοί μπορούν.

    Η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι έτοιμες να προσφέρουν περισσότερα κίνητρα στον Όμιλο Volkswagen για να πείσουν τον γερμανικό όμιλο να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στις χώρες τους.

    Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι έτοιμη να ενισχύσει την προσφορά της και να διπλασιάσει τις επιχορηγήσεις που θα διαθέσει στη VW, στα 260 εκατ. ευρώ από τα αρχικά 135 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο Ρόζεν Πλένβελιβ, μέλος του βουλγαρικού συνδέσμου αυτοκινήτων.

    Μετά την απόφαση της VW να ακυρώσει την επένδυση στην Τουρκία και η Ρουμανία δήλωσε ότι ξεκίνησε νέες συνομιλίες για να ασκήσει πιέσεις για την επένδυση.

    Η Ρουμανία διαθέτει εργοστάσιο της Ford Motor και φιλοξενεί τη Dacia, η οποία ανήκει στην Renault.

    Πάμε στα δικά μας τώρα.

    Είναι βέβαιο ότι εάν ο CEO της VW πάρει τηλέφωνο κάποιον φίλο του CEO, που έχει δουλειές στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα της Eldorado Gold θα του πει τα χειρότερα.

    Ότι η Ελλάδα είναι μπάχαλο και ότι δεν δουλεύει τίποτα σε αυτή την χώρα.  Βέβαια φαντάζομαι ότι θα του πει και ότι η Ελλάδα έχει τώρα ένα άλλο πρωθυπουργό. Σοβαρό και φίλο των επενδύσεων.

    Όμως: Η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί κάτι έξυπνο εάν θέλει να χτυπήσει με αξιώσεις “την δουλειά”.

    Για παράδειγμα μηδενικός φόρος στην WV για τα πρώτα 5 η 10 χρόνια, η μεγαλύτερες επιχορηγήσεις για την εταιρία από αυτές που δίνει η Βουλγαρία.

    Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να μπει “σφήνα” σε αυτές τις συζητήσεις με την μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Είναι η ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει την μεγάλη διαφορά.

    Μπορούμε;

    Volkswagen



    ΣΧΟΛΙΑ