• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Ο Νίκος Κοκλώνης, η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος και οι αποκαλύψεις του mononews.gr

    Ο Νίκος Κοκλώνης

    Ο Νίκος Κοκλώνης


    Το mononews.gr στις 26 Νοεμβρίου του 2022, δημοσιεύει ένα κείμενο με τίτλο “Κοκλώνης: Τα 3+1 «καυτά» ερωτήματα για την επένδυση που κάνει”.

    Σε αυτό το αποκαλυπτικό κείμενο αναφέραμε ότι οι εταιρείες του έχουν υψηλά χρέη και αρνητικά ιδία κεφάλαια.

    Και απορούσαμε που βρήκε τα λεφτά για να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 7 εκατ. ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει κάμποσες ημέρες νωρίτερα.

    Επίσης ρωτούσαμε «Έχει υποβληθεί δήλωση πόθεν έσχες ώστε να φανεί αν καλύπτονται αυτά τα χρήματα και από ποιες πηγές;»

    Αγαπητοί αναγνώστες, τα νούμερα σε μια επιχείρηση είναι μετρημένα.

    Όταν δεν έχεις λεφτά και είσαι χρεωκοπημένος και ξαφνικά βρίσκεις εκατομμύρια, προφανώς πρέπει να δηλώσεις που τα βρήκες.

    Ή από δωρεές (του Αγίου Παντελεήμονα)  ή από ξέπλυμα.

    Μαγικά στις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν…

    Όπως επίσης και Μάγοι…

    Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κοκλώνης μας στέλνει εκείνη την εποχή εξώδικο.

    Όμως εμείς συνεχίσαμε και με άλλα δημοσιεύματα καθώς είχαμε διαβάσει με προσοχή τους ισολογισμούς των εταιρειών του.

    Από πουθενά δεν  μας πρόκυπτε ότι υπήρχαν τα λεφτά που υποστήριζε ότι υπάρχουν για μια θηριώδη για τα δεδομένα του, ΑΜΚ των 7 εκατ. ευρώ.

    Δεν υπήρχαν πουθενά αυτά τα χρήματα.

    Επίσης το γεγονός ότι πλήρωνε, σύμφωνα με φήμες, πολύ υψηλούς μισθούς για να προσελκύσει στελέχη, είχε δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στην αγορά.

    Που έβρισκε τα λεφτά να πληρώνει κάθε μήνα υπέρογκους μισθούς;

    Νίκος Κοκλώνης: Η δέσμευση λογαριασμών

    Τελευταίο δημοσίευμα ήταν προ ολίγων εβδομάδων και για την ακρίβεια στις 11 Φεβρουαρίου όταν αποκαλύψαμε ότι χρωστάει σε εταιρεία 50.000 μαζί με το ΦΠΑ.

    Και παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις αρνιόταν να πληρώσει.

    Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν έστειλε εξώδικο.

    Απλά πήρε τηλέφωνο ο ίδιος για να διαμαρτυρηθεί.

    Χθες λοιπόν όλα ήλθαν στο φως.

    Στον οικονομικό εισαγγελέα απέστειλε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, το πόρισμά του σχετικά με απάτες κατά του Δημοσίου από τον γνωστό παρουσιαστή και παραγωγό τηλεοπτικών εκπομπών Νίκο Κοκλώνη.

    Σύμφωνα με το πόρισμα, προέκυψαν υπόνοιες ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε με ποσό που ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ.

    Στο πόρισμα περιγράφονται αδικήματα, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με φερόμενο αρχηγό τον γνωστό παρουσιαστή, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και απάτη κατά του Δημοσίου και ασφαλιστικών φορέων.

    Το πόρισμα που ξεπερνά τις 90 σελίδες , καταλήγει σε εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιριών του αλλά και άνω των 5 στενών συνεργατών του.

    Αφορά δε το στήσιμο, κατά τις αναφορές των ελεγκτών, εικονικών-«μαϊμού» εταιριών στο εξωτερικό ,κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται , σύμφωνα με πληροφορίες, για 15-16 εταιρίες!

    Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα που υπογράφει ο επικεφαλής της Αρχής , αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ, Χαρ. Βουρλιώτης, ο παραγωγός φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρίες ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και εργαζόμενους του.

    Με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλλε, όπως λέει το πόρισμα, ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετάφερε μαύρο χρήμα το οποίο και τελικώς – κατά την Αρχή- ξέπλενε στην Ελλάδα.

    Δεν κατέβαλε επίσης ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές. Το (τυχόν) αδίκημα δεν αφορά εν μέρει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού μέρος της «δράσης του» έγινε σε ευρωπαϊκές χώρες.

    Η αλήθεια για την επένδυση των 9 εκατ. ευρώ

    Τώρα με αφορμή φήμες ότι ο Κοκλώνης έχει λάβει επιδότηση 2.000.000 ευρώ για προγραμματισμένη επένδυση 9.000.000 ευρώ (που δεν έχει γίνει ακόμα) από το υπουργείο Ανάπτυξης, αυτό δεν ισχύει και το mononews.gr το γνωρίζει εδώ και μήνες, όταν ξεκινήσαμε την έρευνα για τον Κοκλώνη…

    Το ξέραμε όταν ρωτάγαμε τον Νοέμβριο πού θα βρει τα λεφτά ο Κοκλώνης και θέλει να πραγματοποιήσει επενδύσεις 9.000.000 ευρώ. Γιατί πράγματι έχει υποβάλλει φάκελο.

    Τώρα η αλήθεια είναι σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, «η εταιρεία “BARKINGWELL PROGRESS” ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα».

    «Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης

    Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος: Δεσμεύει τους λογαριασμούς του Νίκου Κοκλώνη για απάτες άνω των 22 εκατ. και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

    Νίκος Κοκλώνης: Τι απαντά για τις κατηγορίες για απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

    Υπ. Ανάπτυξης: Ουδέποτε η BARKINGWELL PROGRESS του Νίκου Κοκλώνη έλαβε επιχορήγηση 9,9 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ