• Κοινωνία

    Νίκος Κοκλώνης: Τι απαντά για τις κατηγορίες για απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

    • NewsRoom
    Νίκος Κοκλώνης

    Νίκος Κοκλώνης


    Με δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός Νίκος Κοκλώνης, επιχείρησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα για το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να κατηγορείται για απάτες κατά του Δημοσίου ύψους 22 εκατ. ευρώ.

    Ο Νίκος Κοκλώνης διευκρινίζει ότι δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική του δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις του, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο, αναφέρει.

    Αναρωτιέται επίσης πώς έγινε γνωστό στα ΜΜΕ πως ο ίδιος είναι ελεγχόμενος, την ώρα που  στον ίδιο  δεν έχει κοινοποιηθεί ο,τίδηποτε σχετικό.

    Σύμφωνα με τον κ. Κοκλώνη, οι επαγγελματικές του δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεων του είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών, προσθέτει.

    «Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο», αναφέρει.

    Σύμφωνα με τον παραγωγό και παρουσιαστή, «αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί».

    «Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα», καταλήγει ο Νίκος Κοκλώνης.



    ΣΧΟΛΙΑ