• Κοινωνία

    Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος: Δεσμεύει τους λογαριασμούς του Νίκου Κοκλώνη για απάτες άνω των 22 εκατ. και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

    • NewsRoom
    Νίκος Κοκλώνης

    Νίκος Κοκλώνης


    Στον οικονομικό εισαγγελέα απέστειλε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, το πόρισμά του σχετικά με απάτες κατά του Δημοσίου από τον γνωστό παρουσιαστή και παραγωγό τηλεοπτικών εκπομπών Νίκο Κοκλώνη.

    Σύμφωνα με το πόρισμα, προέκυψαν υπόνοιες ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε με ποσό που ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ.

    Στο πόρισμα περιγράφονται αδικήματα, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με φερόμενο αρχηγό τον γνωστό παρουσιαστή, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και απάτη κατά του Δημοσίου και ασφαλιστικών φορέων.

    Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με διατάξεις του δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία του γνωστού παρουσιαστή, αλλά και άλλων 5 με 7 προσώπων που φέρονται να ήταν συνεργάτες του σε εικονικές εταιρείες.

    Η Αρχή για το Ξέπλυμα ζητάει την άμεση κινητοποίηση του  οικονομικού εισαγγελέα, καθώς μια από τις εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή είναι έτοιμη να εκταμιεύσει ποσό περίπου 2 εκατ. από κρατικές επιδοτήσεις για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο σχεδίου που έχει καταθέσει ο παρουσιαστής-παραγωγός για επιχορήγηση για κατασκευή στούντιο.

    Ο οικονομικός εισαγγελέας αναμένεται να συσχετίσει το πόρισμα Βουρλιώτη σε προκαταρκτική εξέταση που ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη.

    Διαβάστε επίσης

    Νίκος Κοκλώνης: Τι απαντά για τις κατηγορίες για απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης



    ΣΧΟΛΙΑ