• Άρθρα

    Άρθρο παρέμβαση: Δεν είναι καν κανονική Μαφία. Είναι Cosa Mostra!

    Άγης Βερούτης. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ


    Δεν είναι πολιτική αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Μεγαλοοικονόμου-Παπακώστα! Είναι απλά ένας κακός αυτοσχεδιασμός πολλών ασύνδετων πολιτικά προσώπων, χωρίς σχέδιο ούτε συντονισμό, για την παραμονή στην εξουσία. Τί κοινό έχουν ένας μηχανικός που δεν ξέρει πόσες μοίρες έχει ο κύκλος, με έναν έμπιστο του επίδοξο αστροναύτη που μοιράζει παιχνίδι, με έναν δικηγόρο που στήνει οφσώρ, με το καθεστώς Μαδούρο, με έναν υπουργό που βυσσοδομεί εναντίον ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, με κρυφούς ψευδομάρτυρες που διασύρουν πρωθυπουργούς επειδή νομίζουν ότι «άκουσαν κάτι από κάποιονα», με μια πρώην μοντέλα που ο μπαμπάς της έγραψε τον ύμνο της χούντας αλλά η ίδια έγινε όψιμη born-again αριστερή, με έναν υιό ολιγάρχη που όμως όλοι μιλάνε μόνο για τον παππού του και ξεχνούν τον πατέρα, με μια δασκάλα δημοτικού που πάει για πρύτανης του Πολυτεχνείου όχι χάρη στις απίθανες ικανότητες της αλλά γιατί μπορεί να περνάει φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα που διαφεντεύει ο άντρας της;

    Θα σας πω: το κοινό σημείο όλων των παραπάνω είναι η ακόρεστη δίψα τους για την εξουσία με όποιο κόστος για τη χώρα και ανεξαρτήτως ιδεολογίας.

     

    Είναι άλλο πράγμα να βάζεις έναν άπειρο να κάνει μια δουλειά που του φαίνεται δύσκολη, και άλλο πράγμα να στήνεις μια Μαφία.

    Όταν κάποιος κρατά τη στρογγυλή σφραγίδα του κράτους από καραμπόλα επειδή έπεισε αρκετούς (1.900.000 Έλληνες) ότι θα την χρησιμοποιήσει ως μαγικό ραβδί του Χουντίνι, πολλά πράγματα μπορεί να κάνει που δεν φανταζόταν πριν την γραπώσει!

    Μπορεί να καβαλήσει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να πάει διακοπές στο Παρίσι, μπορεί να δώσει δωράκια στους ολιγάρχες για να έχει τη βουβή τους στήριξη ενόσω λιανίζει τους πολιτες στη φορολογία, μπορεί να «πείσει» ημιπτωχευμένους μεγαλοεπιχειρηματίες να προσλάβουν αφανείς «φίλους» του και να τους πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να τους κάνουν «ευνοϊκές ρυθμίσεις» ενώ χρωστάνε παντού, μπορεί ακόμα και να στείλει το δεξί του χέρι να ντιλάρει με το καθεστώς του Μαδούρο μαζί με τον περιβόητο Κύπριο δικηγόρο των οφσώρ, και μετά να διορίσει και την συνεργάτιδα του Δικηγόρου ως Γενική Γραμματέα Διαφάνειας της κυβέρνησης που όμως όταν γίνονται σημεία και τέρατα στην απόπειρα απόσπασης μίζας στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος δεν άκουσε τίποτα, ούτε της φαίνεται περίεργο να στήνει δουλίτσες στη ΔΕΠΑ ο κολλητός του δεξιού χεριού του πρωθυπουργού.

    Είναι άλλο πράγμα να βάζεις έναν άπειρο να κάνει μια δουλειά που του φαίνεται δύσκολη, και άλλο πράγμα να στήνεις μια Μαφία.

    Μια κυβέρνηση που λειτουργεί με όρους Μαφίας, με συμβόλαια και με ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω offshore δεν έχει το καλό του τόπου στο νου της. 

    Απλά χρησιμοποιεί την αφέλεια κάποιων ψηφοφόρων και την εξαγορασμένη στήριξη κάποιων ολιγαρχών για να κάνει γιουρούσι στο κράτος, αλλά ταυτόχρονα ζουν το μύθο τους για την bandiera rossa και τα ταξιδάκια με Λήαρ Τζέτ και τη «ζωάρα»

    Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Δεν είναι καν κανονική Μάφια. Είναι Cosa Mostra!

     

    *Ο Άγης Βερούτης είναι μηχανολόγος μηχανικός, αρθρογράφος, μικρομεσαίος επιχειρηματίας και είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

    [email protected] www.twitter.com/agissilaos



    ΣΧΟΛΙΑ