• Άρθρα

    Αγης Βερούτης : O Marx, η Παπαγγελή και ο σεξισμός

    • NewsRoom


    Χαίρομαι που βγήκαν από τις σκιές όλοι οι κρυφομαρξιστές με την ανάρτηση του φωτομοντέλου Ε. Παπαγγελή. Το κοριτσάκι είπε κάτι προφανές: Πως η οικονομική θεωρία του ανθρώπου που θεώρησε ως θέσφατο (ή ακόμα χειρότερα ως συμπέρασμα) “την κατάρρευση του καπιταλισμού”, είναι βλακείες. Η “θεωρία” διαψεύστηκε από την πραγματικότητα εδώ και 160 χρόνια, αλλά και επιστημονικά από τον Ρώσο μαθηματικό Κοντράτιεφ, όχι τώρα αλλά πριν 100 χρόνια.

    Ο αρθρογράφος Αγης Βερούτης
    Ο αρθρογράφος Αγης Βερούτης

    Επίσης, όταν κάποιος έγραψε τόσο μεγαλειώδεις βλακείες που να έδωσαν το “θεωρητικό” υπόβαθρο για την σφαγή δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στον προηγούμενο αιώνα, δήθεν δια μέσου της Δικτατορίας του Προλεταριάτου, και να εγκαθίδρυσε τον ολοκληρωτισμό για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, τότε σίγουρα η αποδοχή πως είπε βλακείες προκύπτει από το αποτέλεσμα. Αίτιο-αιτιατό λέγεται.

    papaggeli

    Τώρα αν κάποιοι αμφισβητούν την πιθανότητα ένα όμορφο κορίτσι να μπορεί να σκεφτεί καθαρότερα από πολλούς, επειδή έχει αξιοποιήσει επαγγελματικά την ομορφιά της, τότε το πρόβλημα το έχουν εκείνοι. Το πρόβλημα τους λέγεται σεξισμός.

    Κείμενο: Αγης Βερούτης



    ΣΧΟΛΙΑ