• Πολιτική

    Χρονοπούλου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε

    • NewsRoom
    Ελένη Χρονοπούλου

    Ελένη Χρονοπούλου


    Αυξήσεις και μειώσεις φόρων περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως ανέφερε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Ελένη Χρονοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Η κα Χρονοπούλου, μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το ποιους ακριβώς φόρους προτείνει το ΠΑΣΟΚ να αυξηθούν, έδωσε μια απάντηση που μάλλον δεν περίμενε κανείς (πιθανότατα λόγω σύγχυσης), λέγοντας πως… «θα αυξήσουμε τους φόρους οι οποίοι βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη»!

    Ο διάλογος της Ελένης Χρονοπούλου με τον δημοσιογράφο Πάνο Αμυρά και τον Γιώργο Κουβαρά για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

    • Χρονοπούλου: Εμείς το έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας επιμέρους και μπορώ να σας το αναλύσω. Απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε και τους τελευταίους τηλεθεατές.
    • Αμυράς: Επιμέρους κ. Χρονοπούλου, επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων τι έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε; Ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»;
    • Χρονοπούλου: Κοιτάξτε να δείτε, εμείς αυτό που έχουμε κοστολογήσει… Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, είναι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, είναι η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία.
    • Αμυράς: Πόσο κάνουν αυτά;
    Χρονοπούλου: 1,13 δισ. είναι οι συντάξεις…
    Αμυράς: Το ΕΚΑΣ;
    Χρονοπούλου: Όλα. Το ΕΚΑΣ, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, συν οι συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.
    •Αμυράς : Τα κέρδη τραπεζών, πώς θα τα φορολογήσετε;  Ποιους θα φορολογήσετε; Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε? Είδα στο πρόγραμμα σας, αν δεν κάνω λάθος, ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα. Τι εννοείτε;
    •Χρονοπούλου: Εμείς Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή αντί να έχουμε σήμερα, αυτή τη στιγμή 60% φόρο κατανάλωσης που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι , να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά ανακατανέμοντας τους φόρους να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς .
    Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε;
    Χρονοπούλου : Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε. Ναι!
    Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε , μια και το λέτε; Το ποιους θα μειώσουν όλοι το λένε, ποιους θα αυξήσετε, είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε
    Χρονοπούλου: Μπορώ να σας πω ποιους θα μειώσουμε. Θα μειώσουμε τους φόρους στην εργασία…
    Κουβαράς: Όχι, ποιους θα μειώσετε, εντάξει, το έχετε πει, το ξέρουμε. Ποιους θα αυξήσετε για να μειώσετε άλλους; Αυτό είναι ενδιαφέρον. Φαντάζομαι κάποιους θα αυξήσετε;
    Χρονοπούλου: Ναι θα αυξήσουμε κάποιους φόρους.  Θα αυξήσουμε τους φόρους οι οποίοι βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

    Διαβάστε επίσης

    Εκλογές 2023: Τα «μαζεύει» τώρα η Έλενη Χρονοπούλου: Έκανα σαρδάμ

    Άγιον Όρος: Ο Μητσοτάκης, οι επενδύσεις των 53 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης και το παρασκήνιο

    Στάνλεϋ Γκρίνμπεργκ: Ποιος είναι ο Αμερικανός «γκουρού» που σχεδιάζει τη στρατηγική του Μητσοτάκη;

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ