• Πολιτική

    Χωρίς διόδια η σημερινή διέλευση στους αυτοκινητοδρόμους λόγω εκλογών

    • NewsRoom
    Ολυμπία Οδός

    Ολυμπία Οδός


    Με ελεύθερη διέλευση, χωρίς την καταβολή χρηματικού αντιτίμου, θα πραγματοποιείται και σήμερα, Κυριακή 2 Ιουνίου, η διέλευση από τα διόδια, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, λόγω του δευτέρου γύρου των εκλογών.

    Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερη από τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα 00:00 της Κυριακής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι στις μετακινήσεις τους, με σκοπό να φτάσουν εύκολα στα εκλογικά κέντρα όπου ψηφίζουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Τι προβλέπει η απόφαση για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

    Αναφορικά με τους δικαστικούς αντιπροσώπους που μεταβαίνουν για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή στα εκλογικά κέντρα της επικράτειας, προκειμένου να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους στις εκλογές, προβλέπεται ότι η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων θα είναι ελεύθερη από την Παρασκευή, 31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ.. Υποχρεωτικό για την ελεύθερη διέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων από τα διόδια κατά την προαναφερθείσα καθορισμένη περίοδο είναι να επιδεικνύουν το σχετικό έγγραφο τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

    Τα διόδια ελεύθερης διέλευσης

    Ειδικότερα, στο διάστημα που ορίζει η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

    -Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
    -Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου
    -Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)
    -Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση – Σκάρφεια
    -Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες
    -Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
    -Εγνατία Οδός
    -Αττική Οδός



    ΣΧΟΛΙΑ