• Πολιτική

  Χαρδαλιάς: Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να γίνει – Πρέπει να συγκρουστούμε με λογικές και αγκυλώσεις

  • NewsRoom
  Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς μιλάει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ζάππειο

  Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς μιλάει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ζάππειο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


  Στο τρίπτυχο αντιπλημμυρική-αντιπυρική θωράκιση, κυκλοφοριακό και διαχείριση απορριμμάτων, συνοψίζεται το πρόγραμμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, όπως το παρουσίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  «Γυρνάω στην αυτοδιοίκηση και αισθάνομαι ότι έχω εμπειρία. Υπήρξα στον α΄ βαθμό της αυτοδιοίκησης για 20 χρόνια και έχω την εμπειρία του β’ βαθμού ως περιφερειακός σύμβουλος και έχω την εμπειρία πώς δουλεύει ο κρατικός μηχανισμός» ανέφερε και πρόσθεσε:

  «Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να συγκρουστούμε με λογικές και αγκυλώσεις».

  Υπογράμμισε ακόμα πως «επιστρέφω στην αυτοδιοίκηση και στις 66 γειτονιές ενώ στο τέλος της 5ετίας να μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες και να ξέρουν ότι έκανα ότι είναι δυνατόν. Δεν θεωρώ τη θητεία μου στην περιφέρεια ως βάρδια».

  Απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και των εμπλεκόμενων αρμοδιοτήτων υποστήριξε ότι «για τη λύση ενός προβλήματος, ένας πρέπει να είναι αρμόδιος. Ενας να σχεδιάζει, ένας να υλοποιεί και ένας να λογοδοτεί».

  Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει νομοθετική πρωτοβουλία για την απλοποίηση των διαδικασιών.

  «Πρέπει να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά την Αττική», σημείωσε αναφέροντας ως παράδειγμα ότι για ένα έργο που αφορά την Αττική, την άδεια πρέπει να την βγάζει η περιφέρεια «Δεν μπορεί να ταξιδεύουν μελέτες», τόνισε ενδεικτικά.

  Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του λεκανοπεδίου, σημείωσε ότι «υπάρχουν μελέτες που βρίσκονται στα συρτάρια και πρέπει να επικαιροποιηθούν», ενώ κατέληξε ότι πρέπει να έρθει μια ισορροπία ώστε να «τελειώσουμε το μοντέλο με τις αγκυλώσεις που κρατάνε στα συρτάρια τις μελέτες».

  Διαβάστε επίσης:

  Αποστολάκης: Το συνέδριο θα γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα – Φυσιολογικές οι εσωκομματικές αντιδράσεις, όχι ο πόλεμος

  Κασσελάκης: Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος – Θέλω δυο παιδιά με τον Τάιλερ – Το 2009 ψήφισα Παπανδρέου

  Κυρανάκης: Εντός Οκτωβρίου η ψηφιακή πλατφόρμα νομικού ελέγχου

  ──────────────────                           

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

  Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε  ΣΧΟΛΙΑ