• Πολιτική

    Χαρδαλιάς: Αυστηρότερα μέτρα στις λαϊκές αγορές στις περιοχές σε ειδικό καθεστώς

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο

    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο


    Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας ανακοίνωσε πριν λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωσή για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

    Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στις περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Χαλκιδική, στη Μύκονο, στην Πάρο, στην Αντίπαρο, στη Ζάκυνθο και στη Λέσβο, θα επιτρέπεται από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου η λειτουργία λαϊκών αγορών ως εξής:

    -Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές, παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί και μόνο σύμφωνα με την άδειά τους συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών.

    -Επίσης θα υπάρχει υποχρεωτικά απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων με τον ενδιάμεσο χώρο κενό, ελεύθερο από αντικείμενα.

    -Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στις λαϊκές αγορές.

    -Η τήρηση των μέτρων θα ελέγχεται από τους αρμόδιους φορείς.

    Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως από σήμερα η περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς, ενώ ισχύουν αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε δημόσιες συναθροίσεις και περιορισμοί στη λειτουργία της εστίασης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Χαρδαλιάς, έως την 1η Ιουλίου έως την Κυριακή 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 199.034 έλεγχοι, κατά τους οποίους καταγράφηκαν 8.862 παραβάσεις (32%) και επιβλήθηκαν 9.651 πρόστιμα συνολικού ύψους 3.856.840 ευρώ, καθώς και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 3.630 συνολικά ημερών και 228 ημερών για μη τήρηση ωραρίων λειτουργίας.



    ΣΧΟΛΙΑ