• Πολιτική

    «Χαμός» στη Βουλή με Πολάκη-Γεωργιάδη: «Κουνήθηκε το Playmobil – Είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα»

    • NewsRoom
    πολάκης - άδωνης

    Π. Πολάκης – Α. Γεωργιάδης


    Στα άκρα οδηγήθηκε ξανά η κόντρα μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδ. Γεωργιάδη. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έσπευσε στην Βουλή, την ώρα της συζήτησης για θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, για να…. «απολογηθεί» για την κίνησή του να δημοσιοποιήσει την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γιάννη Στουρνάρα.

    Κατά την ομιλία του, ο Παύλος Πολάκης, αφού προσπάθησε να γυρίσει τούμπα το ζήτημα της παρέμβασή του κατά του Γιάννη Στουρνάρα, έσπευσε να επιτεθεί στη ΝΔ και συγκεκριμένα στον Άδ. Γεωργιάδη, προσπαθώντας να συγκρίνει το δικό του καταναλωτικό δάνειο το οποίο λήφθηκε την ώρα που είναι μέλος της κυβέρνησης, με το στεγαστικό δάνειο του αντιπροέδρου της ΝΔ, το οποίο ελήφθη πριν γίνει βουλευτής. Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τον Γεωργιάδη πως το χρέος του προς την τράπεζα δεν έχει μειωθεί, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πως πρόκειται για ένα τοκοχρεολυτικό, κάτι που σημαίνει πως τα πρώτα χρόνια ο δανειολήπτης υποχρεώνεται από την τράπεζα να πληρώνει μόνο τους τόκους.

    Η επίθεση του Παύλου Πολάκη έφερε την αντίδραση του Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να πάρει τον λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού. Η κίνηση του κ. Γεωργιάδη ωστόσο φαίνεται πως δεν άρεσε στον αναπληρωτή υπουργό ο οποίος έσπευσε να τον ειρωνευτεί.

    «Να το το χεράκι πάνω, κουνήθηκε το playmobil», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης

    Χωρίς να δώσει σημασία στην ειρωνεία Πολάκη, ο Αδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε να απαντά.«Την Πέμπτη έχουμε δικαστήριο. Εκδικάζεται η δική μου αγωγή κατά του κ. Πολάκη για ψεύδη αναφορικά με το δικό μου πόθεν έσχες το οποίο γνωρίζει, γιατί του έστειλα την γνωμοδότηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία, ομόφωνα και με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, έκρινε ότι το πόθεν έσχες μου είναι μια χαρά. Όσον αφορά το δικό μου δάνειο, το πήρα όντας ιδιώτης και πριν εκλεγώ βουλευτής, είναι στεγαστικό, είναι τοκοχρεολυτικό. Είναι στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Αν είναι για τα αυτονόητα να συνεννοούμαστε με λάσπη, δεν θα βγάλουμε άκρη. Και επειδή ο κ. Πολάκης ενέπλεξε τον κ. Στουρνάρα σε ποινικές υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη, με βάση τον νόμο που συζητάμε σήμερα του κ. Καλογήρου για το τεκμήριο της αθωότητας, ο κ. Πολάκης θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο γιατί παρεμβαίνει σε ποινική υπόθεση σε εξέλιξη. Ούτε τον νόμο δεν έχεις καταλάβει και είσαι και υπουργός, σαχλαμάρα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

    Αντιπαράθεση είχε ο κ. Πολάκης και με τον εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, για τα όσα είχε πει πριν από λίγες μέρες ο Θόδωρος Τσουκάτος ως προς τη χρηματοδότηση που είχε το ΠΑΣΟΚ από εταιρείες το 2000.

    Παύλος Πολάκης: «Βγαίνει ο Τσουκάτος στο δικαστήριο και λέει ότι το 2000 το ΠΑΣΟΚ πήρε 16 δισεκατομμύρια δραχμές από εταιρείες για να κάνει εκλογές. Και δεν συζητάει κανείς γι’ αυτό».

    Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: «Ο κ. Τσουκάτος είναι κατηγορούμενος και ο κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Μην κοιτάτε σε μας, κοίταξε σε αυτούς που πήρατε, εκεί να κοιτάξετε, στους γραμματείς του ΠΑΣΟΚ που έχετε πάρει στο κόμμα σας. Προς τα εδώ δεν θα κοιτάτε, το πολιτικό πρόβλημα δεν είναι εδώ, το πολιτικό πρόβλημα το έχετε εσείς και θα πρέπει να παραιτηθείτε διότι κάνετε κακό όχι στην κυβέρνηση, αλλά στην ποιότητα της δημοκρατίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα γυρίζει ο Πολάκης: Αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας -Δεν ηχογράφησα και δεν απείλησα τον Στουρνάρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φουλ επίθεση Μαξίμου κατά Στουρνάρα με «όχημα» τον Παύλο Πολάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρέμβαση Κομισιόν για Πολάκη: Υποχρέωση όλων ο σεβασμός της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ