Πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Εξετάζουμε μέχρι και την πλήρη κατάργηση του τέλους διαμονής

  • NewsRoom

Χάρης Θεοχάρης, Υπ. Τουρισμού


Σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου η πτώχευση της Thomas Cook να μην επιδεινώσει υπέρμετρα τα κόκκινα δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων βρίσκεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού, όπως αποκάλυψε ο Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Ο Υπουργός Τουρισμούς επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διόγκωση της παρουσίας της Thomas Cook στην ελληνική αγορά καθώς όπως επισήμανε «δόθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ»,  ενώ «σε αντιδιαστολή, ο ΕΟΤ φέτος, έπειτα από εντολή μου έκοψε εντελώς τη χρηματοδότηση της εταιρείας».

Αναφορικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι η κυβέρνηση «θα επανεξετάσει και τη χρησιμότητα του τέλους διαμονής και όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι. Ακόμα και η πλήρης κατάργησή του».

Επίσης εκτιμά ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων και «τη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο που αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ».

Ο Χ. Θεοχάρης αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση η οποία σημαίνει «σεβασμό στους θεσμούς, αλλά και σεβασμό στο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις», ενώ χαρακτηρίζει ως «πρόωρη» αλλά και «υπονομεύουσα τον ίδιο τον θεσμό» οποιαδήποτε συζήτηση, αυτή τη στιγμή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τονίζει, καταλήγοντας, ότι στην κατάλληλη στιγμή η πρόταση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα διέπεται από το πνεύμα ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμοτητες».


ΣΧΟΛΙΑ