• Πολιτική

    Μπόρις Τζόνσον: Σε lockdown ξανά η Αγγλία – Ανοιχτά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

    • NewsRoom
    Μπόρις Τζόνσον Βρετανία

    Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου


    Σε καθεστώς lockdown μπαίνει για δεύτερη φορά μετά την άνοιξη η Αγγλία όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα και απειλεί το σύστημα υγείας της χώρας.

    Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την προσεχή Πέμπτη (5/11) θα έχουν ισχύ έως τις 2 Δεκεμβρίου.

    Ανοιχτά θα παραμείνουν σχολεία και πανεπιστήμια. Κλειστά θα είναι μπαρ και εστιατόρια, ανοιχτές θα είναι μόνο υπηρεσίες take away. Στις δουλειές τους θα πηγαίνουν μόνο όσοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εργαστούν με τηλεργασία.

    Τα ευάλωτα πρόσωπα και όσοι είναι άνω των 70 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερες προφυλάξεις. Οι άνθρωποι θα επιτρέπονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως εκπαίδευση, εργασία, άσκηση, αγορά των απαραίτητων και φαρμάκων ή τη φροντίδα των ευάλωτων πληθυσμών.

    “Τώρα είναι ώρα να αναλάβουμε δράση διότι δεν υπάρχει εναλλακτική», τόνισε ο Τζόνσον, πλαισιώμενος από τον επικεφαλής για θέματα υγείας Chris Whitty και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο Patrick Vallance.

    Ο Τζόνσον συζήτησε την κατάσταση με τους υπουργούς του, μέσω τηλεδιάσκεψης και κατόπιν προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους επιστημονικούς συμβούλους του ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα.



    ΣΧΟΛΙΑ