• Πολιτική

    Μπακογιάννης: Απαιτείται σοβαρή συζήτηση και όχι πυροτεχνήματα για το θέμα της ενέργειας

    • NewsRoom
    Κώστας Μπακογιάννης-Δήμαρχος Αθηνών

    Κώστας Μπακογιάννης-Δήμαρχος Αθηνών


    « Εξωφρενικές» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης , «τις αυξήσεις στην ενέργεια που βιώνουν τα νοικοκυριά», μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,τονίζοντας παράλληλα ότι για « απαιτείται σοβαρή συζήτηση και όχι πυροτεχνήματα».

    Αναφερόμενος στην πρόταση του επικεφαλής της παράταξης « Ανοιχτή Πόλη» , Νάσου Ηλιόπουλου , για μείωση των δημοτικών τελών ως αντίβαρο σ΄αυτές τις αυξήσεις , επισήμανε ότι δεν συνάδει με την εκτίμηση ότι αποτελούν « τεράστια βόμβα στα θεμέλια των οικονομικών των δήμων».

    Επίσης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των δήμων , λέγοντας απευθυνόμενος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης« αντέχεται να το συζητήσουμε πάνω από κόμματα και παρατάξεις;» . Και επισημαίνοντας ότι εκείνος το θέτει διαχρονικά σ΄όλες τις κυβερνήσεις . Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει στη στέγαση η βραχυχρόνια μίσθωση , λέγοντας ότι την ευθύνη χάραξης της πολιτικής πρέπει να την έχουν οι δήμοι και όχι η κυβέρνηση .

    Για το πρόβλημα που έχει ενσκήψει με την πρόταση για μετατροπή του 26ου Γυμνασίου σε Πειραματικό, ο κ. Μπακογιάννης , τόνισε ότι διαφωνεί , κάλεσε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία επισημαίνοντας ότι ο δήμος έχει « βάλει πλάτη» σε σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης , όπως στην προσχολική εκπαίδευση. ” Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη με απόλυτο σεβασμό όμως στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με παράδειγμα το Καλλιτεχνικό», είπε.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση Τζουκάνοβιτς – Μπακογιάννη: «Η Αθήνα είναι έμπνευση για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» δήλωσε ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου

    Δήμος Αθηναίων: Καλεί σε δημόσια διαβούλευση τους δημότες για την κλιματική κρίση

    Μπακογιάννης: Αρνούμαστε να ανταλλάσσουμε “χιονόμπαλες” για τις αρμοδιότητες



    ΣΧΟΛΙΑ