• Πολιτική

    Αυγενάκης σε παραγωγούς της Θεσσαλίας: Να μας εμπιστεύονται οι άνθρωποι του μόχθου

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης


    Τη διαβεβαίωση ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες αγρότες έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με παραγωγούς από τη Θεσσαλία.

    Σε αυτές συζητήθηκαν τα μέτρα που θα λάβει το ΥΠΑΑΤ και θα οδηγήσουν, όπως είπε, σε ανάταξη της παραγωγικής διαδικασίας και σε ανασυγκρότηση της πληγείσας περιοχής.

    «Η δουλειά δεν σταματά. Ένα θέλω να πω στους αγρότες με το χέρι στην καρδιά: Να μας εμπιστεύονται οι άνθρωποι της παραγωγής και του μόχθου. Είμαστε εδώ δίπλα στους. Γιατί χρειάζεται να είμαστε στο πεδίο και όχι στο γραφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

    Ανέφερε ότι ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις από τις οποίες οι πληγέντες παραγωγοί θα ενημερωθούν για τις δράσεις και τους τρόπους αποκατάστασης των εδαφών που καλλιεργούν.

    Σημείωσε για ακόμη μια φορά ό,τι οι προκαταβολές που αφορούν στο ζωικό κεφάλαιο θα δοθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ενώ για τη φυτική παραγωγή θα καταβληθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

    Ωστόσο υπογράμμισε για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κλείσει το σύστημα υποβολής δηλώσεων. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν υποβληθεί 27.000 δηλώσεις από πληγέντες και μετά «από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας συντονισμένα και οργανωμένα ο ΕΛΓΑ, με τα στελέχη με τα οποία έχουμε ούτως ή άλλως εμπλουτίσει το δυναμικό του, θα κάνουν τη δουλειά που πρέπει να κάνουν σωστά».

    Ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος στις αποζημιώσεις κάλεσε τους παραγωγούς να μην παρασύρονται από δημοσιεύματα και σημείωσε ότι όλοι όσοι δεν έχουν κάνει δηλώσεις και έχουν πληγεί, να το κάνουν.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, χθες έγιναν συσκέψεις με κτηνοτρόφους και προέδρους Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών, ενώ σήμερα έγιναν ήδη συναντήσεις με βαμβακοπαραγωγούς, παραγωγούς σιτηρών και καλαμποκιού, ντοματοπαραγωγούς, αλιείς και μελισσοκόμους.

    Ακολουθούν συσκέψεις με τεχνικούς συμβούλους, ιδιοκτήτες καταστημάτων γεωργικών εφοδίων και με αγρότες από της παραλίμνιες περιοχές της Κάρλας.

    Στις συσκέψεις συμμετείχαν οι υφυπουργοί Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης, οι ΓΓ Γιώργος Στρατάκος, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου.

    Σημειώνεται ότι στις 16:30 ο κ. Αυγενάκης θα προβεί στην ανακοίνωση των πρωτοβουλιών και του ύψος των προκαταβολών για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τις θεομηνίες στη Θεσσαλία.

    Διαβάστε επίσης:

    Κωνσταντοπούλου: Διαγράφει τον βουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας» Μιχάλη Χουρδάκη

    Ζέρβας: Κερδίζουμε 1-0, πάμε για το β’ ημίχρονο

    Καιρίδης: Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Διεθνούς Κέντρου Μεταναστευτικής Πολιτικής



    ΣΧΟΛΙΑ