• Διεθνής πολιτική

    Yacht αξίας 35 εκατ. δολαρίων έκανε δώρο ο Abramovich στον Putin


    Λίγη ώρα μετά τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον προς τον Vladimir Putin για διαφθορά και νεποτισμό, η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλώντας έγκυρες πηγές, αποκαλύπτει το πανάκριβο δώρο του Ρώσου ολιγάρχη, Roman Abramovich, προς τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

    Πιο συγκεκριμένα, το δώρο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου φαίνεται να είναι η θαλαμηγός «Ολυμπία», η αξία της οποίας αγγίζει τα 35 εκατομμύρια δολάρια. Όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, πρόκειται για ένα από τα δώρα που έχει δεχτεί κατά καιρούς ο Πούτιν από γνωστούς και φίλους συγκ εντρώνοντας, μία τεράστια κρυφή περιουσία. Χτες, o αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Άνταμ Ζούμπιν δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος είναι διεφθαρμένος κι ότι η αμερικανική κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό εδώ και πολλά χρόνια.

    Ο Ντμίτρι Σκάργκα, πρώην επικεφαλής της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Ρωσίας «Sovcomflot» υποστηρίζει ότι ο Αμπράμοβιτς μεταβίβασε το σκάφος στο Ρώσο πρόεδρο με την βοήθεια ενός μεσολαβητή.

    Όσο αφορά στο πολυτελές σκάφος, είναι μήκους 57 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει 10 άτομα ενώ διαθέτει πλήρωμα 16 ατόμων.

    Ο Ρώσος μεγιστάνας έκανε αυτό το χώρο στον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν αυτός επανεξελέγη στον προεδρικό θώκο της χώρας.

    Αναφορικά με τη περιουσία του Πούτιν, αυτή εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον. Στην κατοχή του έχει πάνω από 20 παλάτια και 58 αεροπλάνα και ελικόπτερα. Επίσης χρησιμοποιεί ένα ιδιωτικό τζετ αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ. Κι όλα αυτά την ώρα που ο επίσημος μισθός του υπολογίζεται σε 90 χιλιάδες ευρώ ετησίως.



    ΣΧΟΛΙΑ