Στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη παρέμεινε και το 2016, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump αν ακολουθεί στη δεύτερη θέση. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο 64χρονος Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του από την πατρίδα του έως την Συρία και τις αμερικανικές εκλογές. Όσον αφορά τον Trump, που θα διαδεχθεί στα τέλη Ιανουαρίου τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, μοιάζει να παραμένει αλώβητος από τα σκάνδαλα, έχει την εύνοια των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου και μια προσωπική περιουσία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων» επισημαίνεται στο περιοδικό.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 11 χρόνια και είναι υποψήφια για μια νέα θητεία το φθινόπωρο του 2017, χάνει μια θέση σε σύγκριση με το 2015 και κατατάσσεται τρίτη στη λίστα.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι εξής: ο Xi Jinping, γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (4ος), ο Πάπας Φραγκίσκος (5ος), η επικεφαλής της Federal Reserve Janet Yellen (6η), ο Bill Gates (7ος), ο Larry Page (8ος), CEO της Alphabet, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narenda Modi (9ος) και ο Mark Zuckerberg (10ος) του Facebook, στα μόλις 32 του έτη.

Στη λίστα υπάρχουν 11 νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May στη 13η θέση, ενώ επέστρεψαν άλλα δύο ονόματα, αυτό του Antonio Guterres, νέου γενικού γραμματέα του ΟΗΕ (στην 36 θέση, μετά από το 2009 οπότε και συμπεριλήφθηκε τελευταία φορά στη λίστα), αλλά και του Τούρκου πρωθυπουργού, Recep Erdogan (στην 56 θέση, έπειτα από την εμφάνισή του το 2011 στη λίστα).

Στους ισχυρούς του πλανήτη περιλαμβάνονται ακόμη ο Mario Draghi, πρόεδρος της ΕΚΤ, ο οποίος έρχεται 11ος, αλλά και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, που βρέθηκε στην 25η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Αυτοί είναι οι νόμιμοι τρόποι για να μη πληρώσετε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υποψήφια για Πανεπιστημιακός η Περιστέρα Μπαζιάνα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ν. Βούτσης και το “κατά φαντασίαν” έγγραφο, που κάνει ότι υπογράφει