• Top Stories

    Πρώτο θέμα στο twitter η… υποδοχή του Καμμένου στην Κω


    Πρώτος στη λίστα με τα trends στο Twitter έγινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την «υποδοχή» που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Κω το πρωί της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα, Ο υπουργός είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο νησί προκειμένου να επιθεωρήσει το hot spot που έχει προταθεί για τους πρόσφυγες. Μόλις όμως οι κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν την άφιξη διμοιρίας ΜΑΤ με C130, βγήκαν στους δρόμους του νησιού και απέκλεισαν την πρόσβαση του Σινούκ που τον μετέφερε.

    Ο κ. Καμμένος όμως επέμεινε και αφού πήγε στη Λέρο επέστρεψε στο νησί του Ιπποκράτη και προσγειώθηκε κρυφά σε κάποιο άλλο σημείο.

    Όπως ήταν λογικό, η αντιμετώπιση που δέχτηκε ο υπουργός, αποτέλεσε τροφή για σχόλια στο διαδίκτυο, με τους χρήστες των social media να… τρίβουν τα χέρια τους και να επιστρατεύουν την φαντασία τους σε συνδυασμό με τον αιχμηρό λόγο τους προκειμένου να «στολίσουν» τον κ. Καμμένο. Πάρτε, παρακάτω, μια γεύση:

    peinirli

    kam6

    kam5

    kam4

    kam

    kam3

    Το χρονικό της… επίσκεψης

    Την ώρα που η κυβέρνηση τρέχει για να προλάβει τις προθεσμίες για την κατασκευή των hot spot, ερχόμενη αντιμέτωπη με τις τοπικές κοινωνίες, την ίδια ώρα στο νησί της Κω επικρατεί αναβρασμός με δεκάδες κατοίκους, σε διάφορα σημεία του νησιού, να έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα και την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου.

    Αποκλεισμένη είναι από νωρίς το πρωί η πρόσβαση στην περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο  «Νίκος Κανταρζής», το οποίο έχει προταθεί για hot spot στο νησί της Κω.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου «Kostoday.gr», ενώ ο κ. Καμμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα «Ιπποκράτης», τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου σινούκ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς τη Λέρο, για να αποφύγει τους εξαγριωμένους κατοίκους. «Ο υπουργός από όσο γνωρίζω δεν προσγειώθηκε ποτέ στο νησί», δήλωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Kω, Γιώργος Κυρίτσης.

    Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, κάτοικοι βρίσκονται στην περιοχή, ενώ κλούβα της αστυνομίας και αυτοκίνητο του στρατού έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο ακίνητο.

    Επίσης, και στην περιοχή Λινοπότι, βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες της Κω, αφού είχαν πληροφορηθεί, πως ο υπουργός θα περνούσε από εκεί, κάτι που τελικώς δεν έγινε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να κατευθυνθούν προς το ακίνητο «Κανταρζή».

    Στη συνέχεια, ξεκίνησαν επεισόδια, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν. Η ατμόσφαιρα έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποπνικτική, γράφουν τα τοπικά μέσα.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, νωρίς το πρωί διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε με ειδική πτήση με C130 στο νησί, προκειμένου να «προετοιμάσει» το έδαφος για την άφιξη του Υπουργού Άμυνας.

    «Το C130, έφτασε στο αεροδρόμιο της Κω στις 7.15 το πρωί και από κει, οι άνδρες των ΜΑΤ αναχώρησαν με στρατιωτικό λεωφορείο», επιβεβαίωσε στο protothema.gr η αστυνομική διεύθυνση του νησιού.

    «Σήμερα το πρωί έφτασαν στην Κω ”ΜΑΤατζήδες”. Μόλις η είδηση κυκλοφόρησε στο νησί ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Πολλοί είχαν καθησυχαστεί και νόμιζαν ότι δεν θα γίνει hot spot στο νησί και ξαφνικά βλέπουν 40 ”ΜΑΤατζήδες” να φτάνουν και να μαθαίνουν ότι έρχεται και ο Καμμένος. Ε, τότε ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Το ελικόπτερο του Καμμένου απλώς πέταξε πάνω από το νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί», ανέφερε στο protothema.gr o Μηνάς Χατζημιχαήλ, αντιπρόεδρος των ξενοδόχων στο νησί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με άλλα τοπικά μέσα, το Σινούκ επέστρεψε τελικά στην Κω μετά την πρώτη απομάκρυνσή του και προσγειώθηκε στην περιοχή της Μεσσαριάς, όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιθεώρησε επί 20 λεπτά τον υπό επίταξη χώρο, παρουσία του βουλευτή Η. Καματερού και του ΑΓΕΣ  Ε. Αποστολάκη.

    Οι πληροφορίες αυτές ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ ακόμα και η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας δεν κάνει λόγο για προσγείωση του ελικοπτέρου στην Κω, αλλά απλώς για επιθεώρηση των χώρων του στρατοπέδου, κάτι που θα μπορούσε να έχει γίνει και από αέρος. Στην ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, δεν αναφέρεται επισης λέξη για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ούτε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο νησί.

    Παρακάτω η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας

    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

    Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.



    ΣΧΟΛΙΑ