ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επί ποδός ήταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης προκειμένου να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι πυρκαγιές σε Κω και Χίο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο να αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες. Επιπλέον, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες τις απογευματινές ώρες στο Κατωφύγι Ηρακλείου, ενώ νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεράκι, της δημοτικής Ενότητας Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε ρεματιά και στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και από αέρος 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχερούν στις πυρκαγιές σε Κω και Χίο, ενώ με το πρώτο φως του ηλίου τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.
Χθες από τις απογευματινές ώρες, κάτοικοι και επισκέπτες που βρίσκονταν στην Καρδάμαινα της Κω κλήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή για προληπτικούς λόγους μιας και η πυρκαγιά κινούταν προς το παραλιακό κομμάτι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.
Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με μέριμνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε σχολικές μονάδες, στο γήπεδο της περιοχής καθώς και στο πολιτιστικό κέντρο, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδύνευσε κανένα άτομο.
Συνδρομή παρείχε το Λιμενικό Σώμα καθώς με πλωτά του μέσα αλλά και με ιδιωτικά σκάφη απομάκρυνε προληπτικά πολίτες, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα και από αέρος 1 ελικόπτερο, ωστόσο τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.
Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθές στην περιοχή Σιδηρούντα Χίου οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προς ώρας αρκετές διάσπαρτες εστίες σε ορεινό τμήμα, δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν 177 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, με τα εναέρια μέσα να αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν χθες ελαφρά 6 άτομα (5 πυροσβέστες -εκ των οποίων ένας εποχικός- και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης).
Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου θα οδηγηθεί σήμερα ένας 63χρονος ημεδαπός που συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη νήσο Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Πυρά Τζο Μπάιντεν κατά τη δικαιοσύνης μετά την απόφαση για Τραμπ
Folli Follie: Επενδυτές και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δηλώνουν δικαιωμένοι με το αποτέλεσμα της δίκης
Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουνε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις Γεωργιάδης: Μήνυση εναντίον του στις 23:50 κατέθεσε η Κωνσταντοπούλου – Καταλαβαίνω πως σας τρόμαξε το κόμμα Καρυστιανού, της απάντησε – Βίντεο
- Η Metlen εξασφάλισε χρηματοδότηση 16,6 εκατ. ευρώ για νέο φωτοβολταϊκό έργο στην Ιταλία
- Bloomberg: Η Ελλάδα προειδοποιεί τους πλοιοκτήτες να μείνουν τα πλοία τους μακριά από τις ακτές του Ιράν
- Lidl Hellas: Μισθολογικές αυξήσεις και παροχές άνω των 10 εκατ. ευρώ για τους εργαζομένους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.