• Ελλάδα

    Τέλος το μνημόνιο του ΔΝΤ από την Ελλάδα!

    • NewsRoom


    Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σήμερα, ότι η ελληνική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησαν από κοινού στην ακύρωση του μεταξύ τους υφιστάμενου μνημονίου.

    H σχετική απόφαση λήφθηκε, για να αποτραπούν τα διοικητικά κόστη που συνδέονται με το εν ενεργεία μνημόνιο ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΔΝΤ, ωστόσο ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη νέου μνημονίου.

    Να σημειωθεί, πως το υφιστάμενο Μνημόνιο Ελλάδας – ΔΝΤ είχε συναφθεί το 2012 και έληγε στα τέλη Μαρτίου του 2016.

    DNT-ELLADA
    Εντός εβδομάδος αναμένεται σύμφωνα με κοινοτικές πηγές να καταφτάσουν και τα διαρθρωτικά κλιμάκια των τεσσάρων θεσμών (τα αρμόδια για τράπεζες, αποκρατικοποιήσεις, αγορές) ενώ αν υπάρχει ομαλή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, από βδομάδα θεωρείται πιθανό να κατέβουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί αυτό το ραντεβού.

    Το ΔΝΤ, θα πρέπει να συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση για το τρίτο πρόγραμμα, το αργότερο έως το Eurogroup, που θα επικυρώσει πολιτικά τη συμφωνία για την πρώτη επικαιροποίηση του μνημονίου. Σε αντίθετη περίπτωση, εξηγούν αρμόδιες πηγές, δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το ζήτημα παρεμβάσεων στο ελληνικό χρέος.



    ΣΧΟΛΙΑ