• Top Stories

    153 βουλευτές τώρα η κυβέρνηση. Μετά το ασφαλιστικό, πόσοι;

    illustrate


    Με την  παραίτηση αυτή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την διαγραφή αυτή του Στάθη Παναγούλη  από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο νέος κύκλος εσωστρέφειας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ψήφιση των νέων μέτρων που προβλέπονται στην συμφωνία. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση  είδε χθες μόνο το τρέιλερ του έργου που έχει να αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο διάστημα εξαιτίας του  ασφαλιστικού για το οποίου υπάρχουν ήδη σοβαρές αντιδράσεις.

    Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως ότι παρά την οποία πικρία υπάρχει για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ  , η συμπεριφορά του τελικά κρίνεται ως η πλέον  ενδεδειγμένη σε τέτοιου είδους καταστάσεις αφού παρέδωσε την έδρα στο κόμμα ως όφειλε. Τα σχόλια δεν είναι τα ίδια για τον Στάθη Παναγούλη ο οποίος ήταν εξαφανισμένος όλη μέρα χθες και εμφανίστηκε …  «γραπτός» λίγο πριν την ψηφοφορία για να δήλωση ότι θα καταψηφίσει.

    Αξίζει  να σημειωθεί ότι ενώ μέχρι πρότινος η έννοια της διαγραφής δεν υπήρχε στην λογική του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση της συμφωνίας μπήκε και αυτή στις πρακτικές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας  –εμφανίζεται σύμφωνα με τους συνεργάτες του αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο ακολουθώντας την πιο σκληρή τακτική.

    Για αυτό άλλωστε δεν είχε δεύτερες σκέψεις όταν ζήτησε την έδρα από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και διέγραψε τον Στάθη Παναγούλη τον οποίο αναζητούσε μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθει τις προθέσεις του. Για τον ΣΥΡΙΖΑ  πάντως το μεγαλύτερο πλήγμα ήρθε από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος  είπε ότι η απόφαση του δεν αφορά μόνο την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα αλλά συνολικά την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από  τις εκλογές και μετά.

    ekloges

    Η δήλωση αυτή έχει την σημασία της δεδομένου ότι προέρχεται από ένα στέλεχος της ομάδα των «53» και έναν άνθρωπο που υπήρξε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως ο  Γαβριήλ Σακελλαρίδης  μιλώντας με δημοσιογράφους διευκρίνιζε  ότι δεν σκοπεύει να κάνει αντάρτικο εναντίον της κυβέρνησης ούτε να ηγηθεί κάποιου αντιμνημονιακού κόμματος η φορέα.  « Απλώς θα πάω στο σπίτι μου »  ήταν η απάντηση που έδινε όταν τον ρωτούσαν  για το ποιες θα ήταν οι επόμενες   κινήσεις του.

    Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ακόμα ότι θα παραμείνει απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως  να έχει καμία επαφή με την κεντρική ηγεσία. Η κυβέρνηση ωστόσο τόσο για την παραίτηση Σακελλαρίδη όσο και για την διαγραφή Παναγούλη σπεύδει να ξεκαθαρίσει « ότι όλοι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή που ψήφισαν την συμφωνία τι θα ακολουθούσε και άρα οι οποίες αντιδράσεις  γίνονται για άλλους λόγους.  »



    ΣΧΟΛΙΑ