ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λίγες ώρες μετά τα φονικά «χτυπήματα» στην καρδιά της Ευρώπης, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi και όπως επισημαίνει και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera οι τζιχαντιστές σε μήνυμά τους υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δίχως ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα «χτυπήματα».
Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, το μήνυμα της ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε αρχικά στο δίκτυο Amaq, το οποίο αποτελεί επικοινωνιακό όργανο των τζιχαντιστών και στη συνέχεια την αναπαρήγαγε ο ιστότοπος Telegram.
Επισημαίνεται πως οι τρομοκράτες καταλήγουν απειλώντας για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη. Λίγη ώρα αργότερα, και τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα Russia Today και Sputnik αναπαρήγαγαν την ανάληψη της ευθύνης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο terrormonitor.org η τρομοκρατική οργάνωση στο μήνυμά της απειλεί για να τρομοκρατικά «χτυπήματα» σε ευρωπαϊκές χώρες.
«Να περιμένετε και άλλες βόμβες και άλλους νεκρούς. Σύντομα και στην Γερμανία. Τι χαρά να εκρήγνυται το κεφάλι ενός άπιστου. Μετά τις βόμβες, να περιμένετε τους στρατιώτες μας με τα Καλάσνικοφ. Να περιμένετε κι άλλους νεκρούς. Εσείς βομβαρδίζετε την Ανατολή, εμείς βομβαρδίζουμε τη Δύση», είναι μόνο ένα τμήμα των απειλών που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από την Barbie στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Πώς η Μάργκοτ Ρόμπι επενδύει στο πιο επικερδές brand της ποπ κουλτούρας
- O «σασμός» Μητσοτάκη – Δένδια στο Πεντάγωνο και τα κρυφά μηνύματα μιας καλοστημένης παράστασης
- Η (κατάφορα άδικη) αποβολή του Έσε του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη φέρνει «σεισμό» και αλλαγή κανονισμών!
- Alpha Bank: Ο Αντρέα Ορσέλ πήρε fit & proper για το 33% της τράπεζας – Θα πάει για δημόσια προσφορά η UniCredit;

