• Top Stories

    Ανοίγει στα Σκόπια εργοστάσιο η Aston Martin. Ακούτε κ. Σκουρλέτη;


    ** Επιτέλους μια λαμπερή είδηση που θέλω να σχολιάσω με τις φίλες μου. Περιμένω πως και πως να τελειώσουν με το πιλάτες και το κομμωτήριο και να ξεχυθούν στο Zonar’s και το City Bistrot. Θα βάλω τουίντ σακάκι και γιλέκο σε χρώμα σάπιο μήλο. Λοιπόν, η λαμπερή είδηση είναι η εξής: ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας είναι ερωτευμένος με την Μαρία-Ολυμπία, την κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ. Μεγάλωσε το κορίτσι. Σαν χθες μου φαίνεται η μέρα που ο Παύλος νυμφευόταν τη θυγατέρα του αμερικανού μεγαλομπακάλη.

    Το διάβασα λοιπόν στη Daily Mail, την οποία όλοι εσείς δεν παρακολουθείτε. Προτιμάτε Financial Times, είμαι σίγουρος. Αναφέρει λοιπό η εφημερίδα ότι η νέα σχέση του πρίγκιπα, 31 ετών, είναι με την ελληνίδα πριγκίπισσα, 19 ετών. Διαφορά 12 ετών, απολύτως αποδεκτή. Βεβαίως εγώ προσωπικά προτιμώ μεγαλύτερη διαφορά, προς τα κάτω εννοείται. Προς τα πάνω έχουν αποδημήσει εις Κύριον οι περισσότερες φίλες μου. Λεπτομέρειες για τη σχέση. Το προξενιό έκανε η εξαδέλφη του Χάρι, πριγκίπισσα Βεατρίκη. Πολύ γκλάμορους το βρίσκω. Το Παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα εντούτοις αναμένω τα κουφέτα. Ελπίζω μάλιστα, για λόγους προβολής της χώρας, να τελεστεί το μυστήριο στην Ελλάδα, να έλθουν εδώ όλοι οι κοσμικογράφοι του πλανήτη. Αυτή είναι διαφήμιση της προκοπής.

    ** Επιμένω στην προβολή της Ελλάδας και στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας. Οι επενδυτές που μπορούν να μας πάρουν στα σοβαρά ως χώρα είναι μόνο γαμπροί και νύφες. Κατά τα άλλα, πλήρης απαξίωση. Μετά το φιάσκο στις Σκουριές κανείς δεν θα επενδύσει ένα ευρώ ή μια στερλίνα. Μαθαίνω ότι η Aston Martin θέλει να βάλει στην γραμμή παραγωγής της τα Σκόπια. Ναι, τα Σκόπια θεωρούνται μια σοβαρή χώρα όπου μια σοβαρή εταιρεία επιθυμεί να ανοίξει μονάδα παραγωγής. Υπάρχει κάποια δικαιολογία της δικής μας κυβέρνησης επ’ αυτού; Για τις τουρκικές αυτοκινητοβιομηχανίες υπάρχει το δικαιολογητικό της παράδοσης, του έμπειρου εργατικού δυναμικού. Καλύτερα όμως  να μην σχολιάσει η κυβέρνηση. Θα πουν καμιά βλακεία για την πλουτοκρατία που οδηγεί Aston Martin και θα ψάχνουμε πάλι λαγούμι να κρυφτούμε από τη τροπή μας.

    Να θυμίσω κάτι ακόμα. Πριν από ακριβώς ένα χρόνο συζητούσαμε για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που θα επενδύσουν στην Ελλάδα. Ακουγόταν ότι οι εταιρείες Mercedes, BMW και VW έχουν ξεκινήσει επαφές και έχουν εντοπίσει περιοχές, όπου θα κατασκεύαζαν υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων. Η BMW είχε αγοράσει μεγάλη έκταση στη Λούτσα. Η Mercedes ανέφερε ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο έξω από την Πύλο. Η VW ετοίμαζε μονάδα στο Ρέθυμνο. Κάθε μονάδα θα απασχολούσε 5.000 άτομα. Να μιλήσω λίγο σαν συριζαίος; «Είναι προκλητικό εδώ να’ούμε να πεινάμε και να μας εκμεταλλεύονται για να φτιάξουν τσάμπα αμάξια που δεν μπορεί να αγοράσει ο εργάτης. Όξω καπιτάλες».



    ΣΧΟΛΙΑ