• Top Stories

    Αυτό είναι το γράμμα του Osama Bin Laden στους Αμερικανούς πολίτες (διαβάστε το)


    Μία επιστολή (χωρίς ημερομηνία) του διαβόητου τρομοκράτη OSama bin Laden προς τον αμερικανικό λαό συμπεριλαμβάνεται στα 113 έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν την Τρίτη από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Η επιστολή, που εκτείνεται σε τέσσερις σελίδες βρέθηκε στο κρησφύγετο του Bin Laden στην Abbottabad κατά τη διάρκεια επιδρομής στις 2 Μαΐου του 2011, μεταφράστηκε από της μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και σε αυτήν ο άλλοτε ηγέτης της Al Qaeda αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο δρόμος για να αλλάξετε και να απελευθερωθείτε από την πίεση των λομπιστών δεν είναι μέσω του Ρεπουμπλικανικού ή του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά μέσω μίας επανάστασης  για την ελευθερία».

    Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα:

    «Στο όνομα του Θεού, του Συμπονετικού, του Ελεήμονος

    Προς τον Αμερικανικό λαό

    Ειρήνη σε αυτούς που ακολουθούν τον ενάρετο δρόμο.

    Εφεξής,

    Το θέμα του λόγου μου προς εσάς είναι ο υπερβολικός έλεγχος του κεφαλαίου (χρήματος) και η επίδρασή του στον εν εξελίξει πόλεμο μεταξύ μας. Απευθύνω το λόγο μου συγκεκριμένα σε όσους υποστηρίζουν την πραγματική αλλαγή, ειδικά τους νέους

    Λέω από την αρχή,

    Ο προηγούμενός σας πρόεδρός σάς προειδοποίησε νωρίτερα για τον καταστροφικό έλεγχο των Εβραίων στο κεφάλαιο και για τη μέρα που θα έρθει, όταν θα σας υποδουλώσει – έχει συμβεί. Ο τωρινός σας πρόεδρος σας προειδοποιεί τώρα για το μέγεθος του ελέγχου του κεφαλαίου και υπάρχει ένας κύκλος που καταβροχθίζει την ανθρωπότητα όταν απομακρύνεται από την αντίληψη του θεϊκού νόμου (σαρία). Η τυραννία του ελέγχου του κεφαλαίου από μεγάλες επιχειρήσεις έχει πλήξει την οικονομία σας, όπως και τη δική μας, και ήταν το κίνητρό μου για αυτόν τον λόγο.

    Δεκάδες εκατομμύρια από σας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εκατομμύρια έχετε χάσει τα σπίτια σας, και εκατομμύρια έχετε χάσει τις δουλειές σας για να καταγραφεί η υψηλότερη μέση ανεργία των τελευταίων 60 ετών. Το χρηματοπιστωτικό σας σύστημα στην ολότητά του ήταν έτοιμο να καταρρεύσει σε 48 ώρες, αν η κυβέρνηση δε χρησιμοποιούσε τα χρήματα των φορολογουμένων για να σώσει τα όρνια, χρησιμοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία των θυμάτων.

    Όσο για μας, στο Ιράκ μας έγινε εισβολή ως απάντηση στην πίεση των καπιταλιστών με απληστία για μαύρο χρυσό, και συνεχίζετε να υποστηρίζετε τους καταπιεστές Ισραηλινούς στην κατοχή τους στην Παλαιστίνη μας, ως απάντηση σε πιέσεις προς την κυβέρνησή σας από ένα εβραϊκό λόμπι που υποστηρίζεται από τεράστια χρηματοπιστωτικά συμφέροντα.

    Ένας παρατηρητής των πολιτικών της νέας κυβέρνησης συνειδητοποιεί πως η αλλαγή είναι τακτική και όχι στρατηγική – δε συμφωνεί καθόλου με την αλλαγή που αναζητάτε. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις γι’ αυτό, ειδικά σε ό,τι αφορά σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την οικονομία σας, και ιδιαίτερα τον εν εξελίξει πόλεμο μεταξύ μας. Η προηγούμενη κυβέρνηση πέτυχε να σας πείσει για αυτούς τους πολέμους εναντίον μας, με το πρόσχημα ότι ήταν απαραίτητοι για την ασφάλειά σας ή με την υπόσχεση ότι θα ήταν σύντομοι και θα ολοκληρώνονταν σε έξι μέρες ή σε επτά εβδομάδες.

    Έξι χρόνια έχουν περάσει, και αυτή η κυβέρνηση έφυγε χωρίς να πετύχει τη νίκη. Ο άνθρωπος που φώναζε για αλλαγή σας υποσχέθηκε νίκη στο Αφγανιστάν και έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα αποχώρησης. Πριν το τέλος του χρόνου αυτού, ο Petraeus, από την προηγούμενη κυβέρνηση,  ήρθε και ζήτησε μία παράταση έξι ακόμη μηνών. Αν ήταν ο πόλεμος των έξι ημερών που άρχισε ο πρόεδρος Bush, και έξι χρόνια δεν ήταν αρκετά για να τον τελειώσουν, τότε οι σοφοί άνθρωποι θα έπρεπε να αναρωτηθούν πόσο θα κρατούσε ένας πόλεμος έξι μηνών και αν είστε ικανοί να χρηματοδοτήσετε έναν πόλεμο που απαιτεί μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία αποδυναμώνουν την οικονομία σας και το δολάριό σας.

    Με τον Obama να αφήνει το ένα τρίτο των στρατιωτών στο Ιράκ και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησής του γι’ αυτό, ειδικά από τον Aderno, για την πιθανότητα να διατάξει ο Obama την επιστροφή των δυνάμεων που απέσυρε από το Ιράκ, θα ήταν καλύτερο για αυτόν αν είχε διαφωνήσει με την ηθική της προηγούμενης κυβέρνησης και είχε υιοθετήσει την αλήθεια σαν φίλος και σας είχε πει ότι δεν θα αποσυρθεί από το Ιράκ, κάτι που μπορεί να μην εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά είναι προς το συμφέρον των μεγάλων επιχειρήσεων.

    Η πορεία των πολιτικών της παρούσας κυβέρνησης σε αρκετούς τομείς αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι όποιος και να μπει στον Λευκό Οίκο, ακόμα και με καλές προθέσεις να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας σταθμάρχης.

    Η μόνη του αποστολή είναι να διατηρεί το τρένο στις ράγες που κατασκευάζουν οι λομπίστες στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον για να εξυπηρετήσει πρώτα τα δικά τους συμφέροντα, ακόμα κι αν αυτά αντιτίθενται στην ασφάλεια και την οικονομία σας, Κάθε πρόεδρος που προσπαθεί να μετακινήσει το τρένο από τις ράγες των λομπιστών σε ράγες για τα συμφέροντα των Αμερικανών πολιτών θα αντιμετωπίσει πολύ ισχυρή αντίσταση και πιέσεις από τους λομπίστες.

    Ο πρόεδρός σας περιέγραψε την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ των επιχειρήσεων ώστε να παρεμβαίνουν στην πολιτική αρένα ως νίκη, αλλά δεν είναι (νίκη) για τους Αμερικανούς πολίτες, παρά για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι ένα δικαόωμα, και είναι επίσης δικαίωμα της κυβέρνησης να υποστηρίζει τους καταπιεστές Ισραηλινούς στη συνεχιζόμενη κατοχή της γης μας και τις δολοφονίες των αδελφών μας, καταγράφοντας μία νίκη για το εβραϊκό λόμπι.

    Ο πρόεδρος δεν μπόρεσε να σας προστατεύσει από την απώλεια ασφάλειας και χρημάτων. Ο δρόμος για να αλλάξετε και να απελευθερωθείτε από την πίεση των λομπιστών δεν είναι μέσω του Ρεπουμπλικανικού ή του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά μέσω μίας μεγάλης επανάστασης  για την ελευθερία, όχι για να απελευθερώσετε το Ιράκ από τον Saddam Hussein, αλλά για να απελευθερώσετε τον Λευκό Οίκο και να απελευθερώσετε τον Barack Obama ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει την αλλαγή που αναζητάτε. Δεν περιλαμβάνει μόνο βελτίωση της οικονομικής σας κατάστασης και εγγύηση της ασφάλειάς σας, αλλά ακόμα πιο σημαντικό, τον βοηθά να πάρει μία λογική απόφαση, να σώσει την ανθρωπότητα από τα επιβλαβή αέρια (του θερμοκηπίου) που απειλούν τη μοίρα της.

    Για να πετύχουν αυτήν την αλλαγή οι νέοι Αμερικανοί, πρέπει να ξαναζήσουν την ιστορία των προγόνων τους και τις συνθήκες στη χώρα τους πριν από δύο αιώνες. Πρέπει να καταλάβουν τις ομοιότητες ανάμεσα σε εκείνη την εποχή και τη σημερινή τους κατάσταση, ειδικά στις θεμελιώδεις συνθήκες τους.

    Η βρετανική Βουλή συντάχθηκε με τις επιχειρήσεις, μετά εναντίον των συμφερόντων των πολιτών της. Έχετε παρατηρήσει τη στάση του Κογκρέσου με τις επιχειρήσεις ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών, όταν αρνήθηκε να νομοθετήσει κατά της ανάμιξης των επιχειρήσεων στις εκλογές.

    Ο Βρετανός στρατιωτικός κυβερνήτης στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε κάποτε το δικαίωμα να διορίζει δικαστές και δημάρχους.

    Αντίστοιχα, η διαφθορά έχει ριζώσει βαθιά τώρα σε όλες τις ανώτερες αρχές, δίνοντας έτσι αρμοδιότητες σε αυτές τις θέσεις στις επιχειρήσεις. Έτσι, το ανώτατο δικαστήριο επιδίκασε την υποστήριξή του στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων από επιχειρήσεις υπό αυτές τις συνθήκες.

    Η ανάγνωση του βιβλίου του διανοούμενου Thomas Paine βοήθησε τους προγόνους σας στην επανάσταση ενάντια στους καταπιεστές. Είναι χρήσιμο για σας να το διαβάσετε κάτω από τις τωρινές, παρόμοιες συνθήκες.

    Χρειάζεστε ανθρώπους σαν τον Thomas Paine που θα εκδώσουν βιβλία τα οποία θα επισημαίνουν τις ομοιότητες μεταξύ των δύο φάσεων και ότι θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

    Χρειάζεστε επίσης ανθρώπους με θάρρος και αποφασιστικότητα όπως οι πρόγονοί σας όταν αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε μία εταιρεία να βλάψει τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, μία εταιρεία που είχε το νομοπώλιο στο τσάι και τις τιμές του. Όμως τώρα υπάρχουν πολλές εταιρείες που θέτουν σε κίνδυνο της οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, που συνεχίζει να είναι ευάλωτη σε μία κατάρρευση, και επίσης καθορίζουν τις πολιτικές του Λευκού Οίκου.

    Έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες εναντίον μας και έχουν σχηματίσει μία συμμαχία με τους Ισραηλινούς για να μας καταπιέσουν και να καταλάβουν τη γη μας – αυτός ήταν ο λόγος για την απάντησή μας την 11η (Σεπτεμβρίου).

    Η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό κατοχή εδώ και δεκαετίες, και κανένας από τους προέδρους σας δε μίλησε γι’ αυτό πριν την 11η Σεπτεμβρίου, όταν ο Bush συνειδητοποίησε ότι η καταπίεσή σας και η τυραννία εναντίον μας ήταν μέρος των αιτίων της επίθεσης. Τότε μίλησε για την αναγκαιότητα για δύο κράτη. Ο Obama προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις ίδιες λύσεις που πρότεινε ο προκάτοχός του – συρράπτουν απρόσφορες λύσεις που δε μας αφορούν.

    Αν θέλετε έναν πραγματικό συμβιβασμό που να εγγυάται την ασφάλειά σας στη χώρα σας και να προστατεύει την οικονομία σας από το να εξαντληθεί με τρόπο παρόμοιο με τον πόλεμο τριβής μας ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, τότε πρέπει να εφαρμόσετε έναν οδικό χάρτη που θα επιστρέφει τη γη της Παλαιστίνης σε μας, ολόκληρη, από τη θάλασσα ως τον ποταμό, είναι ισλαμική γη και δεν υπόκειται σε ανταλλαγή ή δωρεά σε καμία πλευρά.

    Εν κατακλείδι: Να είστε σίγουροι ότι δεν πολεμάμε απλά για να σας σκοτώσουμε, αλλά για να σταματήσουμε τις δολοφονίες των ανθρώπων μας. Είναι αμαρτία να σκοτώσεις έναν άνθρωπο χωρίς λογική, δικαιολογημένη αιτία, αλλά η εξόντωση του δολοφόνου του είναι δικαίωμα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η δικαιοσύνη είναι ο ισχυρότερος στρατός και η ασφάλεια προσφέρει τον καλύτερο βιοπορισμό – τον χάσατε μόνοι σας όταν υποστηρίξατε τους Ισραηλινούς στην κατάληψη της γης μας και τη δολοφονία των αδελφών μας στην Παλαιστίνη. Ο δρόμος προς την ασφάλεια ξεκινά με τον τερματισμό της επιθετικότητας.

    Η Παλαιστίνη δεν θα μείνει δέσμια, γιατί θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε τις αλυσίδες της.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πληρώσουν για την αλαζονεία τους με το αίμα των Χριστιανών και τους πόρους τους.

    Ειρήνη σε αυτούς που ακολουθούν τον ενάρετο δρόμο».

      To the American People



    ΣΧΟΛΙΑ