• Πολιτική

    Άρον-άρον έσβησε τον λογαριασμό του στο Facebook ο «χρυσός σερβιτόρος» του Μαξίμου

    • NewsRoom


    Παρελθόν από το facebook είναι η προσωπική σελίδα του στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις γύρω από τις «χρυσές» απολαβές του πρώην σερβιτόρου.

    Μάλιστα, οι πληροφορίες μιλούν πως η απόφαση να κατέβει η σελίδα από το Facebook ήρθε μετά από… άνωθεν εντολή.

    Στην προσωπική του σελίδα, το ακριβοπληρωμένο «στέλεχος επιχειρήσεων» κατέγραφε κυρίως στιγμές της προσωπικής του ζωής, από τις εξορμήσεις του στο Κολωνάκι και τις καλοκαιρινές του διακοπές του στην Πάρο ως τις βραδυνές εξόδους του στην αγαπημένη του τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου.

    Πλέον, οι αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες του στενού φίλου και εξ απορρήτων συμβούλου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, έστρεψαν πάνω του απότομα τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως αποκαλύφθηκε, ο Μανώλης Πετσίτης κατάφερε, μέσα σε διάστημα τριών χρόνων, να εκτοξευθεί επιχειρηματικά από ένας απλός σερβιτόρος ενώ η συνεργασία του με την ELFE προκάλεσε νέα ερωτηματικά γύρω από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.

    μανωλης πετσιτης
    Μανώλης Πετσίτης

    Τρεις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ο κ. Παππάς μίλησε για το θέμα, παραδεχόμενος ότι ο κ. Πετσίτης είναι παιδικός φίλος του. Τρία ερωτήματα θέτει η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις.

    Ο κ. Παππάς, μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο», τόνισε ότι ο Μ. Πετσίτης είναι φίλος του παιδιόθεν, πρόσθεσε όμως πως «είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του». Πρόσθεσε ότι «επί δική μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων».

    Μάλιστα, υποστήριξε ότι πρόκειται «για σκανδαλολογία» που εκπορεύεται από τη ΝΔ. «Επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της και της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι στην οικονομία, σκανδαλολογεί ασύστολα. Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

    Εν τω μεταξύ, απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας την πρωθυπουργική σιωπή γύρω από την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Το θέμα λαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται να εργάζεται στην εταιρεία Elfe του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Για τα χρέη της ELFE προς την ΔΕΠΑ, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η ΝΔ «έχει επιλέξει να σηκώσει πολιτική αντιπαράθεση -με αποτυχημένο τρόπο που προκαλεί θυμηδία. Eίναι σαφές ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ κυρίως. Τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση».

    Το θέμα του κ. Πετσίτη φέρνει σήμερα στη Βουλή με ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτης.

    ΝΔ: Τρία ερωτήματα για Πετσίτη

    Αναφερόμενη σήμερα στο θέμα του κ. Πετσίτη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη είπε ότι «εδώ και τρεις εβδομάδες το Μαξίμου σιωπά, ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη διαδέχονται η μία την άλλη». Η κ. Σπυράκη έθεσε τρία ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

    1) Ποια η σχέση του κ. Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου;

    2) Πόσες φορές έχει επισκεφθεί ο κ. Πετσίτης το Μέγαρο Μαξίμου; Πώς έχει την άνεση ο κ. Πετσίτης να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μαξίμου, από όπου κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός και άλλοι ξένοι ηγέτες;

    3) Ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Πετσίτης στα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη; Την ώρα που το χρέος της εταιρείας λιπασμάτων προς τη ΔΕΠΑ εκτοξευόταν, ο κ. Πετσίτης αμοιβόταν με χιλιάδες ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Παππάς για Πετσίτη: Είναι φίλος μου, να απαντήσει ο ίδιος για την πορεία του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιο είναι το golden boy του Μαξίμου με αμοιβή 200.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ