• Πολιτική

    Αρ. Πελώνη για Κουφοντίνα: Εκβιάζει με την απεργία πείνας – Η Πολιτεία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται

    • NewsRoom

    Αριστοτελία Πελώνη


    Η Αριστοτελία Πελώνη αναλαμβάνει το briefing μετά την χθεσινή παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Προτάξαμε την υγεία, γιατί χωρίς την υγεία δεν μπορεί να υπάρξει ούτε παραγωγή, ούτε υπηρεσίες, ανέφερε η κ. Πελώνη αναφερόμενη στους στενούς περιορισμούς λόγω πανδημίας.

    Η κ. Πελώνη σημείωσε πως έναν χρόνο μετά, η διασπορά του κορονοϊού παρουσιάζει αυξητική τάση λόγω του καιρού και των μεταλλάξεων. «Είναι έντονη η πίεση στο ΕΣΥ. Έτσι ύστερα από εισήγηση των ειδικών παραμένουν ως τις 8 Μαρτίου στο κόκκινο όσες περιοχές βρίσκονταν σε αυτή την κατηγορία ως τώρα, ενώ προστίθενται και νέες» σημείωσε.

    Κοντά στις 900.000 οι εμβολιασμένοι, όπως είπε.

    Ξεχωριστή αναφορά έκανε η κ. Πελώνη στην πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, που όπως είπε «βρίσκει ήδη σχεδόν καθολική αποδοχή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε η Επιτροπή εργάζεται για τη δημιουργία μιας «πύλης για διαλειτουργικότητα μεταξύ των εθνών» και εκτίμησε ότι σε τρεις μήνες η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί, Στην ίδια κατεύθυνση η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι «όλοι συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού», προσθέτοντας ότι θα είναι διαθέσιμο μέχρι το καλοκαίρι».

    Αναφερόμενη στον Δημήτρη Κουφοντίνα είπε πως είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος πολυϊσοβίτης ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε χωρίς να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αν και έχει το δικαίωμα και την δυνατότητα.

    Η δικαιοσύνη δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται, η πολιτεία εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα πράξει και τώρα.

    Εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι ταυτίζεται με τα αιτήματα του πολυϊσοβίτη και γίνεται αυτόκλητος συνήγορος ζητώντας από την πολιτεία να παραβιάσει την έννομη τάξη.

    Σε ερώτηση αν έχουν «παγώσει» οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι αυτές οι συνομιλίες δεν είναι σπριντ.

    Η Ελλάδα έχει προτείνει ημερομηνίες και αναμένει την απάντηση της Τουρκίας. Κινήσεις που είναι προκλητικές, δεν συνάδουν με το εποικοδομητικό πνεύμα που επιδιώκουμε ώστε να γίνει διάλογος.

    Η ελληνική πλευρά προσβλέπει πάντα σε κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης και δεν θα πέσει στην παγίδα υπονόμευσης του διαλόγου» είπε η κ. Πελώνη.

    Διαβάστε ακόμη:

    41 δικαστές αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση της ΕΔΕ για Κουφοντίνα

    Η απάντηση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής στην συνήγορο του Κουφοντίνα: Τηρήθηκαν οι νόμοι



    ΣΧΟΛΙΑ