ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο των υπουργών Πάνου Καμμένου και Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητά, σε μηνυτήρια αναφορά του, ένας απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο Παναγιώτης Σταμάτης υποστηρίζει ότι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας διέπραξαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς, όπως λέει, έχουν αδρανήσει και, εδώ και 4 χρόνια, δεν έχουν εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα, έτσι ώστε οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος να μπορούν να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Σύμφωνα με το μηνυτή, προβλέπεται από τη νομοθεσία οι απόστρατοι μόνιμοι αξιωματικοί να αποκτούν αυτοδικαίως αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας (υπό την προϋπόθεση ότι δεν κατέστησαν απόστρατοι λόγω επαγγελματικής ανικανότητας) και τα διαδικαστικά προβλέπεται να καθορίζονται με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο πλωτάρχης ε.α. ζητά την αμελλητί διαβίβαση της στη Βουλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Όχι» του ΣτΕ στο «πάγωμα» του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσίπρας έκοψε τη βασιλόπιτα και ο Καμμένος κέρδισε το φλουρί (pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι είναι το σύνδρομο road rage, που έχουν πολλοί οδηγοί – Δύο ειδικοί ψυχικής υγείας εξηγούν
- Ντορίνα Παπαλιού: Με τη «Φωνή στα χέρια της» πάει στο Public
- Ιδιωτικά σχολεία και homeschooling: Καταγγελίες για αμφιλεγόμενες πρακτικές – Ποια σχολεία συμμετέχουν
- Αμερικάνικη… απόβαση 250 εκατ. ευρώ στη Λισσαβώνα για το 70% της Μπενφίκα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.