• Πολιτική

    Νέο «χαστούκι» της Ελλάδας στον Ερντογάν: «Όχι» στην έκδοση του Τούρκου προέδρου των λιμενεργατών


    Την απόρριψη του αιτήματος της Άγκυρας για την έκδοση του Hasan Bibier, επί χρόνια Πρόεδρου του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τουρκίας, αποφάσισε στην εκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη 28 Μαρτίου το Εφετείο Ναυπλίου.

    Ο Hasan Biber ήταν επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τουρκίας (TÜRK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ), με συμμετοχή στο Δ.Σ. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF). Το 2011 συνελήφθη στη Χίο και προφυλακίσθηκε. Από τότε η Τουρκία ζητά επίμονα την έκδοσή του από την Ελλάδα, ασκώντας πιέσεις, καθώς τον θεωρεί ύποπτο για τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Το εφετείο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για απόρριψη του τουρκικού αιτήματος, επειδή θεωρεί ότι η δίωξη γίνεται λόγω των πολιτικών φρονημάτων του Biber. Ο Bibier εκπροσωπήθηκε από την κα. Παπαμηνά Μαρία του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και τον δικηγόρο Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου που παραβρέθηκε ως μάρτυρας υπερασπίζοντας τον.

    Ο Hasan Biber εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για τις συνδικαλιστικές δράσεις του. Αλληλέγγυοι του στάθηκαν  με δράσεις οι λιμενεργάτες της Ελλάδας και διαφόρων άλλων χωρών. Έξω από τα δικαστήρια από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι από οργανώσεις, οι οποίοι άπλωσαν πανό, ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Τούρκο συνδικαλιστή είχαν εκδώσει ο Συλλογος Λιμενεργάτων του Ναυπλίου και η Λαική Ενότητα Αργολίδας.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα πρόκληση από Τουρκία: Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγύρι στην Τουρκία: Πώς εκμεταλλεύτηκε ο τουρκικός Τύπος την «προσφορά» Κατσίκη



    ΣΧΟΛΙΑ