• Top Stories

    Γιούχαραν τον Ρουπακιά μετά την αποφυλάκισή του

    Γιώργος Ρουπακιάς (φωτογραφία αρχείου)


    Αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης, καθώς σήμερα λήγει και το δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης που τον κρατά στη φυλακή.

    Ο Ρουπακιάς πέρασε την πόρτα του σπιτιού του στον Ταύριο λίγο μετά τις 9:30 το πρωί με δύο αστυνομικούς να τον συνοδεύουν στα τελευταία του βήματα απο την κλούβα της ΕΛΑΣ μέχρι την είσοδο του κτιρίου. Τη στιγμή που έμπαινε στην πολυκατοικία αποδοκιμάστηκε από έναν άνδρα που του φώναξε «αλήτη, δολοφόνε» από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης το κτήριο της οποίας βρίσκεται δίπλα στην πολυκατοικία.

    Σύμφωνα με το υπ’ αρ. βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου θα είναι υποχρεωμένος να παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τις ημέρες της δικασίμου, με αστυνομική συνοδεία. Παράλληλα του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

    Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε γίνει γνωστό πριν από ένα μήνα, περίπου, και είχε ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων.

    Με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα να δηλώνει πριν από μερικές βδομάδες μόλις έμαθε για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά “Ξέραμε ότι στους 30 μήνες θα βγει, αυτοί είναι οι νόμοι της χώρας μας, αλλά δεν περιμέναμε με τίποτα ότι θα είχε τόσο πολύ καθυστερήσει το δικαστήριο”. Σε μία δήλωση οργής είχε πει τότε “Μας σκότωσαν αλλά κάθε μέρα μας χώνουν και πιο βαθιά το μαχαίρι”, ανέφερε η Μάγδα Φύσσα και κατηγόρησε την πλευρά της Χρυσής Αυγής ότι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

    Περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικογένειά της όλους αυτούς τους μήνες στη δίκη η Μάγδα Φύσσα είχε πει:”Είμαστε εμείς οι γονείς αλλά ξοπίσω υπάρχει μια ουρά που έρχεται μαζί μας και ταλαιπωρείται και πονάει και υποφέρει και τρώει τις σάρκες της γιατί βλέπουμε όλους εκεί μέσα, βλέπουμε το κτήνος αυτό το οποίο δεν έχει δείξει καμία μετάνοια γι’ αυτό που έχει κάνει, αντιθέτως μπαίνει μέσα και καμαρώνει, τους κατηγορούμενους τους περισσότερους να μην εμφανίζονται στο δικαστήριο, τους ίδιους τους δικηγόρους τους να είναι προκλητικοί”.

    Την ισχυρή του αντίδραση είχε διατυπώσει και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης Φύσσας «Τα ίδια και τα ίδια συμβαίνουν, το γνωρίζαμε ότι θα βγει κάποια στιγμή. Θα έπρεπε να είχε δικαστεί και ο ίδιος και οι υπόλοιποι». Ενώ είχε δηλώσει ότι “Εμείς έχουμε καταδικαστεί σε θάνατο όχι αυτός . Αυτός γυαλίζει τα παπούτσια του και περιμένει να βγει από τη φυλακή”.



    ΣΧΟΛΙΑ