• Κοινωνία

    Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς ήρθε για να μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα», κατέθεσε φίλος του

    Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο Ρουπακιάς ήρθε για να μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα», λέει φίλος του


    «Ο Ρουπακιάς ήρθε για να μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα. Οι άλλοι χρυσαυγίτες τον περίμεναν να φτάσει. Ήταν μία οργανωμένη επίθεση».

    Αυτό κατέθεσε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Χρυσής Αυγής ο φίλος του 34χρονου μουσικού, Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και θύμα αφού και ο ίδιος χτυπήθηκε.

    Ο μάρτυρας μίλησε για απειλές που ο ίδιος δέχθηκε μετά τη δολοφονία:

    «Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για 1 με 1,5 χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος. Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα».

    Καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκαν εκείνος, ο Παύλος Φύσσας και η παρέα τους:

    «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα. Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά  ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά. Ο Παύλος αμυνόταν».

    Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

    Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι. Πιστεύω ότι ο Ρουπακιάς ήρθε για να τον μαχαιρώσει. Μπήκε ανάποδα με το αυτοκίνητο του, στο οποίο υπήρχε και συνεπιβάτης, βγήκε και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο.

    Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

    Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιάς μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

    Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

    Πρόεδρος: Στην καφετέρια,  καταλάβατε ότι αυτά τα άτομα ήταν της Χρυσής Αυγής;

    Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.

    Η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Matthew Lodge: Τι δηλώνει ο Βρετανός πρέσβης σχετικά με τις εξελίξεις στο St. Catherine’s

    Θεσσαλονίκη: Πέντε τραυματίες σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό



    ΣΧΟΛΙΑ