Πολιτική

Απόδραση από τον Κορυδαλλό: Απάντηση των σωφρονιστικών στον Καλογήρου για τις… «Κασσάνδρες»

  • NewsRoom
Καλογήρου

Μιχάλης Καλογήρου. Υπουργός Δικαιοσύνης


Απάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τις «αιχμές» που άφησε για… «Κασσάνδρες» στο δελτίο τύπου που εξέδωσε σχετικά με την απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, έδωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Μάλιστα η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας καλεί το υπουργείο να δημοσιοποιήσει, εκτός από τον πίνακα με τις αποδράσεις, και αυτούς με τους ξυλοδαρμούς, τους εκβιασμούς, τους θανάτους κρατουμένων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά.

Αναλυτικά η απάντηση της Ομοσπονδίας: 

Σχετικά με το σημερινό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επ’ αφορμή της χθεσινής απόδρασης δύο υποδίκων τελικά και όχι καταδίκων Αλβανών κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και στο οποίο προφανώς υπονοώντας την Ομοσπονδία μας, ο συντάκτης του αναφέρεται σε «Κασσάνδρες», αντί άλλου σχολίου επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τον μύθο η Κασσάνδρα απέκτησε την μαντική της ικανότητα μέσω δύο φιδιών που μαζί με τον αδερφό της Έλενο τους έγλυψαν στο πρόσωπο. Δεύτερον, η Κασσάνδρα μετά την πτώση της Τροίας βιάστηκε μέσα στον ναό της Αθηνάς. Ο βιασμός της βέβαια δεν πρόσθεσε τίποτα στην μαντική της ικανότητα, εξαγρίωσε όμως το πλήθος το οποίο εστράφει εναντίων των βιαστών της.

Υ.Γ. 1: Τους πίνακες με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς,τους θανάτους κρατούμενων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά δεν τους έχει πρόχειρους η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Γιατί δεν τους δημοσίευσε όπως έκανε με τον πίνακα των αποδράσεων από το 2000;

Υ.Γ.2: «Βιαστές και σκευωροί η αλήθεια τιμωρεί». Θα επανέλθουμε

Τι ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Νωρίτερα, με μια… πανηγυρική ανακοίνωση για το γεγονός πως ήταν η πρώτη απόδραση επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε λόγο για διάψευση των «Κασσάνδρων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

Σήμερα το πρωί (2.1.2019) διαπιστώθηκε η απόδραση δύο (2) προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία. Αμέσως προσήλθαν στο Κατάστημα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχική διακρίβωση των γεγονότων, ενώ διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη (βλ. πίνακα).

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΚΛΕΙΣΤΕΣ» ΦΥΛΑΚΕΣ Παρατηρήσεις

2018 0

2017 0 Μία (1) σύλληψη στο εξωτερικό χώρο της φυλακής

2016 0

2015 0

2014 0

2013 12

2012 6

2011 2

2010 2

2009 2

2008 0

2007 0

2006 2

2005 0

2004 2

2003 0

2002 1

2001 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πανηγυρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης: Η απόδραση των 2 από τον Κορυδαλλό ήταν η πρώτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!


ΣΧΟΛΙΑ