• Πολιτική

    Αποδοκιμάζει ο Σκουρλέτης τις απόψεις Φίλη. Η ΝΔ ζητά την παραίτηση του

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Φίλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Όπως βλέπουμε τελευταία, αλλεπάλληλες είναι οι επιθέσεις που δέχεται ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από την Κυβέρνηση και όχι μόνο. Όλοι έχουν στραφεί εναντίον του, μη αφήνοντάς τον να πάρει ανάσα. Αυτή τη φορά; Η  δημιουργία του κινήματος «Παραιτηθείτε». Ας δούμε λοιπόν τι του προσάπτει το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ο Υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

    Χαρακτηριστικές είναι οι ατάκες του Υπουργού Ενέργειας:  «το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος».

    skourletis_aftodioikisi
    Πάνος Σκουρλέτης

    Άλλη πηγή κοντά στον Πρωθυπουργό αναφέρει:  «ο κ. Φίλης εξέφρασε προσωπικές απόψεις».

    Ιδιαίτερη «βαβούρα» έχει προκληθεί μετά το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση του Φίλη. Ο ίδιος σχολιάζει τα εξής με δριμύ ύφος:

    «Η πολιτική ζωή κινείται στον αστερισμό της κίνησης «Παραιτηθείτε».
    Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση  στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη»

    Από την άλλη πλευρά η ΝΔ ζητά διακαώς την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας μέσω  του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου:
    «Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα με την κάθε της λέξη. Σκόπιμα δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα οι δηλώσεις Φίλη -για την διαδήλωση στο Σύνταγμα με αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση-, που ξεπερνούν τα όρια της συνταγματικής ανοχής. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται να διαδηλώνουν. Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε την παραίτησή του. Εφόσον ο κ. Φίλης δεν καταλαβαίνει το μεγάλο του ατόπημα οφείλει ο πρωθυπουργός να παρέμβει. Εκτός αν ο κ. Φίλης τον υποκαθιστά όπως έδειξε με την ανακοίνωσή του».filis

    Από τον πολιτικό σχολιασμό και την έντονη κριτική κατά Φίλη δεν έλειψε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μιλάει για «θράσος» αναφερόμενος στις δηλώσεις του  Υπουργού Παιδείας.

    « Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Έλεος! Όλοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι να σκέφτεται ότι δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι’ αυτά που ο ίδιος, έκανε. Σημασία έχει να έχουν το γνώθι σε αυτόν. Έχουν φτιάξει μια κουλτούρα “διαδηλώνουμε, τα σπάμε, συγκρουόμαστε” και τώρα προσπαθούν να πείσουν κάποιους να είναι στον καναπέ τους και να παρακολουθούν τις δικές τους πολιτικές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/fouska-ton-akiniton-sto-londino-tha-skasi-mesa-sto-kalokeri/52304

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/nea-diolisthisi-ton-trapezon-eklepse-tin-parastasi-i-viochalko/52279



    ΣΧΟΛΙΑ