• Πολιτική

    Από Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για το μέλλον του νόμου Παρασκευόπουλου

    κοντονης

    Σταύρος Κοντονής


    Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα εξετάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τι θα κάνει με τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή.

    Όπως είπε ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γ. Καρρά, τον Σεπτέμβριο λήγει η ισχύς των διατάξεων για την πρόωρη αποφυλάκιση και τότε θα ληφθεί η απόφαση είτε νέας παράτασης, είτε όχι.

    Όπως έκανε σαφές ο υπουργός, στην περίπτωση που υπάρξει νέα παράταση, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί όταν το αδίκημα γίνεται σε ιδιωτική περιουσία του πολίτη (κατοικία ή επιχείρηση). “Επί της ουσίας θέτετε ζήτημα περαιτέρω εξαίρεσης αδικημάτων που συνδυάζονται με επέμβαση του πολίτη εντός οικίας ή καταστήματος. Θα το εξετάσουμε μετά τον Σεπτέμβρη που λήγει η ισχύς της παράτασης”, είπε ο κ. Κοντονής.

    Αυτά, ενώ νωρίτερα ο κ. Καρράς τον κάλεσε να μην μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν. Παρασκευόπουλου, δηλαδή να βγαίνουν νωρίτερα από την φυλακή, όσοι έχουν εισβάλλει σε οικία ή κατάστημα “όπως συνέβη με την περίπτωση του άτυχου αυτού ανθρώπου του Σταματιάδη που πήγε να υπερασπιστεί την οικογένειά του”.

    Ο υπουργός αφού υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά επί της αρχής τον νόμο Παρασκευόπουλου, σημείωσε ότι με δικές του παρεμβάσεις μπήκαν περιορισμοί στην υπό όρους απόλυση των κρατουμένων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη Κοντονή: Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι στην Κυλλήνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν.Παρασκευόπουλος: « Να σταματήσει να ισχύει ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις!»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοντονής: Η Δικαιοσύνη δέχεται υπόγεια απειλές και πιέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ