• Πολιτική

    Από το κίνημα «δεν πληρώνω», στο κίνημα «δεν κληρονομώ»

    • Αθηνά Λαρδή
    eirinodikio


    Το κίνημα «δεν πληρώνω» έχει δώσει τη θέση του στο κίνημα… «δεν κληρονομώ», αφού τους τελευταίους μήνες η αποδοχή μιας κληρονομιάς, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιβάρυνση στα ακίνητα, φαίνεται πως δεν συμφέρει τους πολίτες.

    Έτσι, πολύς κόσμος προχωρά σε αποποίηση της κληρονομιάς και σύμφωνα με το “Έθνος”, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διαπιστώθηκε ότι κάθε ώρα οι αιτήσεις για αποποιήσεις κληρονομιάς κινούνται  σε διψήφια νούμερα.

    Συνεπώς, περισσότερες από 250 αιτήσεις καταχωρούνται κάθε εβδομάδα και αν συνεχιστούν οι ρυθμοί αυτοί, μέχρι το τέλος του χρόνου οι αποποιήσεις κληρονομιάς θα αγγίξουν τις 12.000. Αξίζει να αναφερθεί πως πριν τρία χρόνια ο αριθμός αυτός ήταν μικρότερος κατά 6.000 αιτήσεις.

    Φυσικά, το νέο αυτό πρόβλημα δεν περιορίζεται στην περιφέρεια της Αττικής. Η κατάσταση είναι ίδια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί την Αθήνα με 5.000 αιτήσεις.

    Στην Πάτρα, το 2000 οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς έφθαναν τις 500-600 το χρόνο, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2016 κάνουν λόγο ακόμη και για τριπλασιασμό του αριθμού αυτού. Στη Λάρισα, αντίστοιχα, οι αιτήσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα «σπάσουν» κάθε ρεκόρ.  Αυξημένη κίνηση αναμένεται ότι θα έχουν και τα Ειρηνοδικεία Καλαμάτας και Βόλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ke-episima-o-patir-kalogritsas-pou-echi-ta-lefta-ginete-kanalarchis-telos-sto-asimvivasto-kanalarchi-ergolavon-lei-o-tsipras/74067

     ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pechnidia-mpalta-epimoni-tou-ipourgou-pou-theli-na-theli-na-gini-sineteros-tou-latsi-sto-amartolo-elliniko-olo-paraskinio/74104



    ΣΧΟΛΙΑ