• Πολιτική

    Απειλές Τουρκίας σε Κύπρο: Αν τολμήσουν να βγάλουν εντάλματα, θα απαντήσουμε

    • NewsRoom


    Με απειλές απάντησε στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διεθνή εντάλματα κατά του γεωτρύπανου «Φατίχ», ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

    Συγκεκριμένα, ο Χαμί Ακσόι δήλωσε ότι: «Παρακολουθούμε στενά τα δημοσιεύματα. Αν οι Ελληνοκύπριοι, που ενεργούν αγνοώντας τους Τουρκοκύπριους και σφετερίζονται τα δικαιώματά τους, ξεπεράσουν το όριο, θα είναι μία κίνηση που δεν θα έχει καμία εγκυρότητα. Κανένας δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι αν το τολμήσουν, θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση».

    Ανέφερε ακόμη ότι «δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο η λήψη μιας απόφασης με τέτοιο τρόπο, με μια λεγόμενη εθνική προνοητικότητα, για ένα θαλάσσιο πεδίο που δεν έχει οριοθετηθεί με βάση το διεθνές δίκαιο και που η ”Ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου” ισχυρίζεται ότι της ανήκει».

    «Για αυτό, θα πάρουμε τα απαραίτητα αντίμετρα. Οι προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων να σταματήσουμε τις εργασίες στην υφαλοκρηπίδα μας με τέτοιες μάταιες μεθόδους δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα», τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

    «Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της τόσο στην υφαλοκρηπίδα της, όσο και ως ίσος εταίρος στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του νησιού. Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα, όπως έχουν προγραμματιστεί», υπογράμμισε ο Ακσόι.



    ΣΧΟΛΙΑ